Floridanleike
Kommentit

Leivitetty porsaanleike, jonka päällä on béarnaisekastiketta ja paistettua persikkaa. 

Béarnaisekastike

  • 4-6 annosta
  • 200 g voita
  • 1 rkl hienoksi silputtua sipulia
  • 5 mustapippuria
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • ½ dl vettä
  • 3 keltuaista
  • 1 rkl silputtua tuoretta persiljaa tai 1 tl tuoretta rakuunaa

1. Paloittele huoneenlämpöinen voi pieniksi kuutioiksi. Mittaa sipulisilppu, pippuri, rakuuna, etikka ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä ilman kantta, kunnes nestemäärästä on puolet jäljellä.

2. Siivilöi liemi teräskulhoon ja nosta kulho vesihauteeseen kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle.

3. Lisää keltuaiset ja vatkaa voimakkaasti, kunnes kastike sakenee.

4. Lisää voi muutama kuutio kerrallaan koko ajan vatkaten.

5. Kun kaikki voi on sekoittunut kastikkeeseen, nosta kulho pois kattilan päältä.

6. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Mausta persiljalla tai rakuunalla.

NaudanlihaPorsaanliha