Siirry sisältöön
Maksaa venetsialaiseen tapaan

Maksaa venetsialaiseen tapaan

Naudan maksapala n. 500 g

4

40min kokonaisaika

Keskitaso

Tuo Italian makuja keittiöösi tällä perinteisellä Venetsialaisella reseptillä! Tämä maksaresepti on jokapäiväistä arkiruokaa Venetsiassa, mutta se sopii hyvin suomalaiseen keittiöön, joko arki- tai viikonloppuruoaksi.

Ainekset

Maksaa venetsialaiseen tapaan
  • 500 g Snellman Naudan maksapala n. 500 g
  • 2 kpl sipulia
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 0.5 kpl ruukkua salviaa
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 rkl lihafondia
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria

Ohje

Poista maksasta kalvot ja leikkaa se ohuiksi, melko pieniksi viipaleiksi

Kuori ja viipaloi sipulit. Nypi salvia
Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla keskilämmöllä. Lisää sipuliviipaleet ja hauduta ne kullankeltaisiksi. Lisää salvianlehdet. Sekoita

Nosta pannu hetkeksi liedeltä ja työnnä sipuliseos pannun toiselle reunalle. Laita pannu takaisin kuumalle levylle ja lisää maksaviipaleet. Paista ne molemmin puolin nopeasti kypsiksi

Lisää valkoviini ja lihafondi, sekoita. Mausta ja tarjoa heti valkosipulilla ja yrteillä maustetun perunasoseen kanssa.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 180 g
Energia 740 kJ / 178 kcal 1332 kJ / 320 kcal
Rasva 12 g 21.6 g
- josta tyydyttynyttä 3.7 g 6.7 g
Hiilihydraatit 4.4 g 7.9 g
- josta sokereita 0.9 g 1.6 g
Proteiini 13 g 23 g
Ravintokuitu 0.4 g 0.7 g
Suola 1.1 g 2 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Arkiruoka Pataruoat

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle