Meksikonleikeet
Kommentit

Leivitys:

  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl korppujauhoja

Paistamiseen:

  • voita ja kasvisöljyä

Paprika-sipulihöystö

3 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2–3 paprikaa
2 rkl öljyä
4 rkl tomaattipyreetä
1 tl juustokuminaa
1/2 tl suolaa
ripaus cayennenpippuria
1 rkl sokeria
1 dl vettä

1. Pane 1 ½ cm paksuinen possun ulkofileeviipale pakastepussiin tai kahden elintarvikemuovin väliin.

2. Nuiji pihvit hellästi noin puolen sentin paksuisiksi, ohuiksi pihveiksi. Leikkeestä tulisi tulla kooltaan noin kolminkertainen.

3. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Pyöräytä vehnäjauhoissa, kasta kevyesti vatkatussa munassa ja lopuksi pyöräytä leike korppujauhoissa. Anna leikkeiden kuivahtaa vartin verran ennen paistamista, jotta panerointi kiinnittyy lihaan.

4. Valmista kasvishöystö. Viipaloi sipulit ja paprikat. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja hauduta siinä kasviksia, lisää tomaattipyree ja vesi. Mausta ja jatka hauduttamista kymmenen minuuttia.

5. Kuumenna pannussa tilkka öljyä ja ruokalusikallinen voita.

6. Kun öljyn pinta väreilee ja rasva hieman ruskistuu, on pannu tarpeeksi kuuma. Paista leikkeet molemmin puolin, noin pari minuuttia puoleltaan.

7. Tarjoa heti paprika-sipulihöystön kanssa.

Porsaanliha