Siirry sisältöön
Naudansisäfileen sitominen

Naudan sisäfileen sitominen

Naudan sisäfileen voi sitoa ennen paistamista. Tämä kannattaa tehdä esimerkiksi sen takia, jotta liha säilyttää muotonsa myös kypsentämisen aikana. Naudan sisäfileen sitomiseen kannattaa käyttää puuvillasta valmistettua paistinarua. Naudan sisäfileen sitominen onnistuu helposti näillä vinkeillä.

Valmistusohjeet:

1. Kiedo puuvillanaru fileen ympäri. Jätä pieni pätkä naurua fileen toiseen päähän loppusitomista varten. Tee ensimmäiseen lenkkiin umpisolmu.

 

2. Kiepauta nauru taas fileen ympäri ja pujota naru edelliseen lenkkiin. Kiristä sidos paikalleen. Jatka samoin fileen loppuun asti Käännä fileen häntä lihan alle, jotta saat tasapaksun fileen.

 

3. Vedä naru vielä fileen alakautta ja yhdistä alkupään narunpätkään umpisolmulla.

Katso, miten naudan sisäfileen paistaminen kokonaisena tapahtuu.