Oskarinleike
Kommentit

Ruotsin kuninkaan Oskar II mukaan nimetty leivitetty porsaan- tai vasikanleike, joka tarjotaan valkoisen tankoparsan, hummerin tai katkarapujen ja choronkastikkeen kanssa. 

Choronkastike

Choronkastike nimetty kehittäjänsä kokki Alexandre Étienne Choronin mukaan. Kun maustat béarnaisekastikkeen noin 1 ruokalusikallisella tomaattispyreetä, siitä tulee choronkastike.

Sienimuhennos

  • 1 l tuoreita, silputtuja kantarelleja tai 250 g käyttövalmista, suolattua metsäsienisekoitusta
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl mietoa currytahnaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 4 dl kermaa
  • 4 dl vettä
  • suolaa
  • valkopippuria

1. Kuullota sieni-sipulihakkelusta kuumennetussa öljy-voiseoksessa kunnes sipuli on läpikuultava. Lisää pannulle currytahna.

2. Sekoita jauhot kuumaan sieniseokseen ja lisää nesteet. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

NaudanlihaPorsaanliha