Kommentit
  • 600–700 g naudan sisäfileen keskiosaa
  • 4 viipaletta pekonia
  • 4 viipaletta paahtoleipää
  • yhteensä 2 rkl voita ja öljyä
  • 100 g aurinkokuivattutomaattimaksapasteija
  • kapriksia, marinoituja sieniä

 

Madeirakastike

  • 2 rkl madeiraa
  • 2 dl demi glace-kastikepohjaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • 1 tl silputtua, tuoretta rosmariinia
  • 1 rkl maizenasuurustetta tummille kastikkeille

 

1. Poista lihasta kalvot. Leikkaa fileestä poikkisyin 4–5 cm:n paksuinen, noin 150–200 g:n painoinen pihvi. Muotoile pala käsin korkeaksi pihviksi. Kierrä pihvin ympärille pekonisiivu ja kiinnitä se tikuilla.

2. Paista pihvi kuumalla pannulla tai parilalla noin kolme minuuttia puoleltaan, käännä kerran. Mausta ruskistunut pinta suolalla ja rouhitulla valko- tai mustapippurilla.

3. Huuhdo pannu madeiralla ja kaada se demi glace-kastikepohjan joukkoon. Suurusta kastike kastikesuuruksella ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa kastikkeeseen tomaattipyreetä tai tilkka soijakastiketta.

4. Kypsennä pihviä vielä uunissa 175 asteessa 2–3 minuuttia. Tällöin kypsyysaste on medium. Paista leipäviipale voissa pannulla ja nosta pihvi leivän päälle. Koristele pihvi maksapasteijaviipaleilla, kapriksilla ja marinoiduilla sienillä.

5. Tarjoa paistettujen pariisinperunoiden kanssa.

Naudanliha