Siirry sisältöön
Kunnon varras

Kunnon varras

Kunnon kuoreton lenkki 450 g

4

35min kokonaisaika

Helppo

Lihaisa makkara taipuu myös elegantiksi vartaaksi, ensi kesän grilliherkku on tässä! Tämä resepti oli mukana Kunnon lenkkimakkara -reseptihaasteessa 2013, ja on Kiehumispiste -blogin tekemä.

Ainekset

Kunnon varras
Kaali-omenasalaatti
  • 2 dl turkkilaista jogurttia (10%)
  • 2 tl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria myllystä
  • 300 g varhaiskaalia
  • 1 kpl omenaa
  • 0.5 kpl ruukkua basilikaa
  • 2 kpl kevätsipulin vartta
Lehtipersilja-rucolamarinadi
  • 1 kpl ruukkua persiljaa
  • 1 kpl ruukkua rucolaa
  • 3 rkl paahdettuja cashewpähkinöitä
  • 1 kpl valkosipulinkynttä
  • 1.5 dl oliiviöljyä
  • 0.5 dl parmesaaniraastetta
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria myllystä

Ohje

Kunnon varras:

Laita varrastikut likoamaan kylmään veteen. Varrastikut saavat liota rauhassa pari tuntia
Valmista vartaiden lisuke ja marinadi. Kun ne ovat valmiina, valmistele vartaiden raaka-aineet

Leikkaa perunat neljään osaan. Halkaise kesäkurpitsa ja Kunnon lenkkimakkara pituussuunnassa puoliksi ja puolikkaat vielä kahteen osaan niin, että saat neljä kapeampaa tankoa

Leikkaa makkaratangot kuuteen yhtä suureen palaan ja kesäkurpitsatangot kolmeen. Kuutioi vielä sipuli isoiksi kuutioiksi

Kasaa vartaat kuvassa olevaan tapaan, tai tee oma versiosi. Tässä reseptissä ruokailijaa kohden on kolme varrasta. Sivele vartaat lehtipersilja-rucolamarinadilla kevyesti ja kypsennä uunissa tai grillissä

Vartaat kypsyivät uunissa 250 asteessa noin 10 minuuttia, josta muutama viimeinen minuutti grillivastuksen alla. Sipaise marinadia vielä vartaiden pintaan, kun otat ne uunista ulos

Tarjoile vartaat kaali-omenasalaatin kera. Myös vihersalaatti sopii hyvin vartaiden seuraksi. Lehtipersilja-rucolamarinadi sopii hyvin myös salaatin kastikkeeksi

Lisäke ja marinadi: Kaali-omenasalaatti: Sekoita jogurtti ja hunaja. Mausta ne hyvin suolalla ja pippurilla
Suikaloi joukkoon kaali, omena ja basilika

Sekoita ja tarkista maku. Leikkaa kevätsipuli renkaiksi ja ripottele salaatin päälle.

Lehtipersilja-rucolamarinadi

Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimella tasaiseksi tahnaksi.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 570 g
Energia 639 kJ / 154 kcal 3642 kJ / 878 kcal
Rasva 12.4 g 70.7 g
- josta tyydyttynyttä 3.3 g 18.9 g
Hiilihydraatit 6.8 g 38.7 g
- josta sokereita 3.4 g 19.7 g
Proteiini 4 g 23 g
Ravintokuitu 1.2 g 6.8 g
Suola 1 g 5.5 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Juhannus Kesä

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle