Siirry sisältöön
Makkara-papucassoulet

Makkara-papucassoulet

Kunnon kuoreton lenkki 450 g

4

20min työaika | 50min kokonaisaika

Helppo

Rustiikkisen makkara-papucassouletin kruunaa lempeän mausteinen liemi, jossa maistuvat chili, valkosipuli ja yrtit. Tämä resepti oli mukana Kunnon lenkkimakkara -reseptihaasteessa 2013, ja on Nautiskellen -blogin tekemä.

Ainekset

Makkara-papucassoulet
  • 0.5 kpl Snellman Kunnon kuoreton lenkki 450 g
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 0.5 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 15 kpl kirsikkatomaattia
  • 0.5 kpl lehtisellerin vartta
  • 1 kpl purkki voipapuja
  • 4 dl lihalientä
  • 2 kpl timjamin vartta
  • 2 kpl rosmariinin vartta
  • 1 kpl mietoa tuoretta chiliä
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria

Ohje

Aloita padan valmistaminen pilkkomalla lenkkimakkara siivuiksi ja pekoni pieniksi paloiksi. Paista lenkkimakkaran siivut paistinpannulla öljyssä ruskeiksi ja siirrä ne pataan odottelemaan

Paista sitten paistinpannulla pekonipalat ruskeiksi. Kippaa myös pekonipalat ja niistä irronnut rasva pataan odottelemaan

Hienonna valkosipuli, halkaise kirsikkatomaatit ja pilko lehtisellerin varsi pieniksi paloiksi. Lisää myös nämä pataan. Lisää pataan lopuksi vielä voipavut, yrtit ja 2/3 hienonnetusta chilistä

Kaada pataan lihalientä niin paljon, että ainekset juuri ja juuri peittyvät

Hauduta pataa uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia. Mausta lopuksi pippurilla ja tarvittaessa suolalla, ripottele loput hienonnetut chilit annoksen pinnalle ja tarjoa heti!

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 320 g
Energia 481 kJ / 115 kcal 1540 kJ / 369 kcal
Rasva 6.6 g 21.2 g
- josta tyydyttynyttä 2.2 g 6.9 g
Hiilihydraatit 7.7 g 24.5 g
- josta sokereita 1.4 g 4.4 g
Proteiini 5 g 17 g
Ravintokuitu 2.2 g 6.9 g
Suola 0.9 g 3 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle