kinkkupiirakka joulukinkun tähteistä

Ched­dar-vii­ku­na-kink­ku­pii­rak­ka

Tässä kaurapohjaan tehdyssä piirakassa kinkku saa seurakseen jännittäviä makuvivahteita viikunan muodossa. Kermaisan herkullista ja ruokaisaa! 

Recipe yields: 4
Vaikeusaste: Kohtalainen
maatiaispossun juhlakinkku kotimainen joulukinkku

Ainekset: 

Piirakkapohja

3 dl gluteenitonta kaurajauhoa

100 g voita

3 rkl kylmää vettä

Täyte

100 g Joulukinkkua suikaleina

150 g cheddaria

3 tuoretta viikunaa

3 kananmunaa

2 dl ruokakermaa

1⁄2 tl suolaa

1⁄2 tl paprikajauhetta

mustapippuria

Ohje: 

Laita uuni lämpeämään 225 asteeseen. Nypi voi ja jauhot karkeaksi massaksi. Lisää vesi ja työstä nopeasti taikinaksi. Gluteeniton taikina voi olla tavanomaista tahmeampaa, mutta se kuuluu asiaan. Painele taikina piirakkavuokaan, jonka halkaisija on n. 24 cm. Muotoilu helpottuu kun ripottelet vielä vähän jauhoja taikinan sekaan. Pistele haarukalla reikiä muotoiltuun kuoreen, siirrä se jääkaappiin noin puoleksi tunniksi ja tee sillä välin täyte. Leikkaa kinkku suikaleiksi. Raasta cheddar ja leikkaa viikunat viipaleiksi. Sekoita keskenään muna, maito ja mausteet.

Esipaista piirakan kuorta n. 10 minuuttia ja
ota se sitten uunista jäähtymään. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen. Asettele kinkku ja juustoraaste piirakkapohjalle. Kaada päälle munamaitoseos ja viimeistele viikunaviipaleilla. Paista piirakkaa noin 30 minuuttia, kunnes munaseos on hyytynyt. 

JuhlakinkutSuolaiset piirakat