Siirry sisältöön
Chorizo-Bolognesekastike

Chorizo-Bolognesekastike

All Natural Chorizo grillimakkara 230 g

4

40min kokonaisaika

Helppo

Tämä resepti oli mukana All Natural -reseptikilpailussa, jossa haastoimme 9 ruokabloggaajaa kehittämään oman, täysin lisäaineettoman reseptin valitsemastaan All Natural -tuotteesta. Tämän muunnoksen perinteisestä bolognesekastikkeesta kehitti Liemessä.

Ainekset

Chorizo-Bolognesekastike
  • 2 kpl Snellman All Natural Chorizo grillimakkara 230 g
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 kpl rosmariinin vartta
  • 0.5 tl kuivattua chiliä
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 0.5 tl merisuolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 125 ml biodynaamista punaviiniä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 400 g tagliatelle pastaa
  • vettä pastan keittämiseen
  • 250 g pakettia (á 125g) buffalomozarellaa

Ohje

Tee chorizoihin viilto ja poista kuori. Muussaa chorizot haarukalla. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista rosmariinia öljyssä 3-5 minuuttia. Ota rosmariinit sivuun talouspaperille kuivumaan.

Lisää pannulle rosmariinilla maustettuun öljyyn hienonnettu chili ja valkosipuli. Anna kuullottua. Lisää chorizo ja paista kuumalla pannulla noin 5 minuuttia.

Lisää viini, anna hieman kiehahtaa ja lisää tomaattimurska sekä sokeri. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna porista noin 10 minuuttia.

Tarjoile chorizo-bolognesekastike keitetyn pastan, mozzarellan ja öljyssä paistetun rosmariinin kera.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 500 g
Energia 786 kJ / 188 kcal 3931 kJ / 940 kcal
Rasva 9.8 g 49 g
- josta tyydyttynyttä 4 g 20.2 g
Hiilihydraatit 16.4 g 82.2 g
- josta sokereita 2.4 g 11.8 g
Proteiini 8 g 42 g
Ravintokuitu 1.1 g 5.3 g
Suola 0.7 g 3.7 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle