Siirry sisältöön
Gulassi

Gulassi

4

1t työaika | 1t kokonaisaika

Helppo

Gulassi on erittäin suosittu pataruoka. Pitkään keitetyt lihapalat suorastaan sulavat suussa ja paprika tuo gulassiin sille tyypillisen makean hedelmäisen maun. Paras gulassipata syntyy luonnollisesti maailman suomalaisimman possun lihasta, Snellmanin maatiaispossun kasslerista. Gm-vapaata ja kotimaisilla perhetiloilla kasvatettua. Valmiin annoksen kruunaa nokare smetanaa.

Ainekset

Gulassi
  • 1 kpl Snellman Maatiaispossun kassler n 650 g
  • 1 kpl sipulia
  • 1 l vettä
  • 6 kpl perunaa
  • 2 kpl lihaliemikuutiota
  • 2 kpl punaista paprikaa
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 rkl voita paistamiseen
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria

Ohje

Leikkaa maatiaispossun kassler kuutioiksi. Viipaloi sipuli ja leikkaa paprikat pieniksi paloiksi.

Lämmitä paksupohjainen pata liedellä ja lisää voita. Ruskista lihapalat kauttaaltaan ja lisää sitten sipuli ja kuullota noin minuutin ajan.

Lisää vesi ja murenna sekaan lihaliemikuutiot. Sekoita joukkoon paloiteltu paprika, tomaattipyree ja mausteet.

Anna kiehua kannen alla 20 minuuttia. Kuori sillä aikaa perunat ja leikkaa ne lohkoiksi.

Lisättyäsi perunat anna gulassin kiehua ilman kantta vielä noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

Tarkista maku ja suurusta maissitärkkelyksellä, mikäli haluat gulassin, jossa on hieman paksumpi liemi.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 450 g
Energia 441 kJ / 106 kcal 1986 kJ / 476 kcal
Rasva 6.4 g 28.9 g
- josta tyydyttynyttä 2.4 g 10.8 g
Hiilihydraatit 4.4 g 20 g
- josta sokereita 1.3 g 5.8 g
Proteiini 7 g 33 g
Ravintokuitu 0.7 g 3 g
Suola 0.8 g 3.4 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Arkiruoka Keitot

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle