Helppo voileipäkakku

Herra Snellmanin helppo voileipäkakku. Tämä voileipäkakku resepti toimii. Voileipäkakku kruunaa juhlan kuin juhlan ja ohjetta on helppo muunneella haluamillaan täytteillä. Ole hyvä!

Total cooking time: 45 min
Recipe yields: 10
Vaikeusaste: Kohtalainen
Ylikypsä kinkku

Näitä tarvitset: 

16 isoa viipaletta paahtoleipää (esim. graham- tai ruispaahtoleipää)

2 dl rasvatonta maitoa (1,5 – 2 dl)

1 rkl vasikan- tai kasvisfondia tai lihalientä

400 g tomaatilla tai paprikalla maustettua tuorejuustoa

2 rkl punaista pestoa

3 rkl hienonnettua persiljaa tai ruohosipulia

1⁄2 pk Kevytmeetvursti

3 rkl kurkkusalattia

100 g yrttituorejuustoa

300 g yrttituorejuustoa

1 pk Voileipäkinkku tai Ylikypsä kinkku

1 dl murennettua sinihomejuustoa

3 rkl silputtua persiljaa

2 1⁄2 dl (kevyt)majoneesia, tuorejuustoa tai notkeaa sulatejuustoa, (leikkeleitä ruusukkeina, esim: ohuen ohutta naudanpaistia, kalkkunafileetä, herkkusienileikettä ja pippurista meetvurstia jne.)

1 tomaattia

1 persiljaa tai ruohosipulia

1 juustoraastetta

Tee näin: 

Helppo ja maukas voileipäkakku ohje paahtoleipäviipaleista. Ohjeessa kolme erilaista täytevaihtoehtoa, joista voit valita mieleisesi. Annokset riittävät yhden voileipäkakun täytteeksi. Voit myös täyttää voileipäkakut kaikilla kolmella eri tahnalla, jolloin valmistat tahnoja 1/3 ohjeen määrästä. Voileipäkakkuun tulee neljä kerrosta eli voideltavia välejä on kolme.

1. Hienonna leikkeleviipaleet ja sekoita ne tuorejuuston tai maksapasteijan kanssa.

2. Lisää mausteet ja vihersilppu ja pyöräytä ainekset tasaiseksi tahnaksi.

3. Poista leipäviipaleista kuori kahdelta vierekkäiseltä sivulta niin, että kulmasta tulee mahdollisimman suora. Aseta neljä leipäviipaletta leivinpaperiarkille suoristetut kulmat vastakkain.

4. Kostuta leivät maustetulla maidolla.

5. Levitä pintaan kolmannes tahnasta ja aseta päälle neljä leipäviipaletta. Jatka samaan tapaan, niin että leipäkerroksia on neljä.

6. Kääri kerrosleipä kostutettuun leivinpaperiin ja anna vetäytyä viileässä seuraavaan päivään.

7. Suorista reunat tukevalla sahalaitaisella veitsellä. Voileipäkkakku saa näin ryhdikkään muodon.

8. Sivele kakun pintaan ja reunoille majoneesia, tuore- tai sulatejuustoa.

9. Koristele voileipäkakku yrteillä ja juustoraasteella sekä Herra Snellmanin näyttävillä leikkeleillä.

MaksareseptitMeetvurstireseptitOhuen ohuet leikkelereseptitPerinteiset leikkelereseptitJuhla kuin juhlaVappuÄitienpäiväValmistujaisetIsänpäiväItsenäisyyspäiväLihavalmisteetOhuen ohuet leikkeleetPerinteiset leikkeleetMeetvurstitMaksatuotteet30-60 minuuttiaKohtalainenVoileipäkakut ja voileivät

Näin syntyvät aidosti paremman makuiset perinteiset leikkeleemme

  • Tieto lihan alkuperästä on meille erittäin tärkeä. Siksi kaikki tuotteissamme käytetty liha tulee Suomesta. 

  • Mielestämme aito maku on parempi kuin keinotekoisesti vahvistettu. Siksi jätimme natriumglutamaatin pois kaikista tuotteistamme.