Helppo voileipäkakku
Snellmanin 100% suomalaista gm-vapaata lihaa maksatuotteet

Help­po voi­lei­pä­kak­ku

Tässäpä näyttävä ja erinomaisen maukas voileipäkakku kevään ja kesän juhliin! Makua kakkuun tulee täytteistä, jotka voi hyvin muunnella maun mukaan. Tämä voileipäkakku resepti koristelullaan näyttää yhtä hyvältä kuin maistuu. Kakun täyte voi hyvin muunnella haluamillaan täytteillä, esimerkiksi käyttämällä hunajabroilerinfileetä kinkun sijaan.

Tämä resepti toimii. Herra Snellmanin helppo ja herkullinen voileipäkakku, olkaa hyvät!

Total cooking time: 45 min
Recipe yields: 10
Vaikeusaste: Kohtalainen
ylikypsä kinkku extramör skinka

Ainekset: 

16 isoa viipaletta paahtoleipää (esim. graham- tai ruispaahtoleipää)

Kostutukseen

2 dl rasvatonta maitoa (1,5 – 2 dl)

1 rkl vasikan- tai kasvisfondia tai lihalientä

Täyte 1

400 g tomaatilla tai paprikalla maustettua tuorejuustoa

2 rkl punaista pestoa

3 rkl hienonnettua persiljaa tai ruohosipulia

1⁄2 pkt Kevytmeetvursti

Täyte 2

3 rkl kurkkusalattia

100 g yrttituorejuustoa

Täyte 3

300 g yrttituorejuustoa

1 pkt Voileipäkinkku tai Ylikypsä kinkku

1 dl murennettua sinihomejuustoa

3 rkl silputtua persiljaa

Pintaan

2 1⁄2 dl (kevyt)majoneesia, tuorejuustoa tai notkeaa sulatejuustoa, (leikkeleitä ruusukkeina, esim: ohuen ohutta naudanpaistia, kalkkunafileetä, herkkusienileikettä ja pippurista meetvurstia jne.)

1 tomaattia

1 persiljaa tai ruohosipulia

1 juustoraastetta

Ohje: 

Helppo ja maukas voileipäkakku ohje paahtoleipäviipaleista. Ohjeessa kolme erilaista täytevaihtoehtoa, joista voit valita mieleisesi. Annokset riittävät yhden voileipäkakun täytteeksi. Voit myös täyttää voileipäkakut kaikilla kolmella eri tahnalla, jolloin valmistat tahnoja 1/3 ohjeen määrästä. Voileipäkakkuun tulee neljä kerrosta eli voideltavia välejä on kolme.

1. Hienonna leikkeleviipaleet ja sekoita ne tuorejuuston tai maksapasteijan kanssa.

2. Lisää mausteet ja vihersilppu ja pyöräytä ainekset tasaiseksi tahnaksi.

3. Poista leipäviipaleista kuori kahdelta vierekkäiseltä sivulta niin, että kulmasta tulee mahdollisimman suora. Aseta neljä leipäviipaletta leivinpaperiarkille suoristetut kulmat vastakkain.

4. Kostuta leivät maustetulla maidolla.

5. Levitä pintaan kolmannes tahnasta ja aseta päälle neljä leipäviipaletta. Jatka samaan tapaan, niin että leipäkerroksia on neljä.

6. Kääri kerrosleipä kostutettuun leivinpaperiin ja anna vetäytyä viileässä seuraavaan päivään.

7. Suorista reunat tukevalla sahalaitaisella veitsellä. Voileipäkkakku saa näin ryhdikkään muodon.

8. Sivele kakun pintaan ja reunoille majoneesia, tuore- tai sulatejuustoa.

9. Koristele voileipäkakku yrteillä ja juustoraasteella sekä Herra Snellmanin näyttävillä leikkeleillä.

MaksareseptitMeetvurstireseptitOhuen ohuet leikkelereseptitPerinteiset leikkelereseptitJuhla kuin juhlaVappuÄitienpäiväValmistujaisetIsänpäiväItsenäisyyspäiväLihavalmisteetOhuen ohuet leikkeleetPerinteiset leikkeleetMeetvurstitMaksatuotteet30-60 minuuttiaKohtalainenVoileipäkakut ja voileivät

Makkaranystävän grilliherkku!