Siirry sisältöön
Iivarin vartaat

Iivarin vartaat

4

20min työaika | 50min kokonaisaika

Helppo

Tässä ohje herkullisiin Iivarin vartaisiin, joilla saat vaihtelua perinteiseen grillaamiseen. Perinteisten puisten varrastikkujen sijaan tässä ohjeessa makkara ja kasvikset pujotetaan rosmariinin varsiin. Meillä Snellmanilla hyväksi todettu resepti, ole hyvä!

Ainekset

Iivarin vartaat
  • 1 kpl Snellman Iivari sileä grillimakkara 400 g
  • 3 kpl eri väristä paprikaa
  • 10 kpl rosmariinin vartta
Mausteöljy
  • 1 dl öljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl sinappia
  • 1 kpl punaista chiliä silputtuna
  • 1 rkl rosmariininlehtiä silputtuna

Ohje

Aloita mausteöljystä, sekoita aineet isossa kulhossa pikasekoittajalla tai vispilällä.

Pilko makkarat ja leikkaa pestyt paprikat neliöpaloiksi ja sekoita ne mausteöljyyn. Anna maustua 30 minuuttia huoneenlämmössä.

Riivi rosmariininvarsista lehdet tyvestä latvaan, jätä latvaan parin senttimetrin verran lehtiä. Pujota ainekset rosmariininvarsiin ja sipaise mausteöljyä päälle. Grillaa vartaat.

Nauti raikkaan salaatin kanssa

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 200 g
Energia 1198 kJ / 290 kcal 2395 kJ / 579 kcal
Rasva 25.9 g 51.7 g
- josta tyydyttynyttä 5.8 g 11.6 g
Hiilihydraatit 5.4 g 10.8 g
- josta sokereita 5.4 g 10.8 g
Proteiini 8 g 15 g
Ravintokuitu 1.6 g 3.3 g
Suola 1.1 g 2.2 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle