Siirry sisältöön
Kaalikeitto

Kaalikeitto

Maatiaispossun palapaisti 400 g

4

15min työaika | 2t 15min kokonaisaika

Helppo

Tämä maukas kaalikeitto on tehty kunnon lihapaloista, jotka antavat keitolle erityisen herkullisen maun. Kaalikeitto on terveellinen ja herkullinen ruoka, jota on helppo valmistaa myös suuremmalle porukalle. Kokeile, tarjoile ja ilahduta muut ruokailijat. Tällä ohjeella onnistut varmasti!

Ainekset

Kaalikeitto
  • 1 kpl Snellman Maatiaispossun palapaisti 400 g
  • 1 kg valkokaalia
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1 kpl sipulia
  • 2 kpl porkkanaa
  • 1 rkl meiramia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 kpl lihaliemikuutiota
  • vettä keittämiseen
  • 2 rkl siirappia

Ohje

Suikaloi kaali. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori porkkana ja leikkaa se viipaleiksi.

Ruskista liha kattilassa öljyssä. Lisää kaali, sipuli ja porkkanat.

Mausta tomaattipyreellä, lihaliemikuutiolla, meiramilla, suolalla ja mustapippurilla.

Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät.

Anna kiehua keskilämmöllä parisen tuntia. Kaalikeitto vain paranee, mitä kauemmin se saa hautua.

Vinkkejä

Kaalikeittoon sopii mainiosti myös Kunnon jauheliha!

Suosittelemme kokeilemaan myös herkullista kaalilaatikkoa ja erinomaisia kaalikääryleitämme, joista molemmista löytyy myös helpo vaihevideo.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 500 g
Energia 285 kJ / 68 kcal 1426 kJ / 341 kcal
Rasva 3.2 g 15.9 g
- josta tyydyttynyttä 1.1 g 5.5 g
Hiilihydraatit 4.7 g 23.3 g
- josta sokereita 4.5 g 22.3 g
Proteiini 4 g 22 g
Ravintokuitu 1.5 g 7.5 g
Suola 0.6 g 2.9 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Kokkaa resepti vaiheittain

Kaalikeitto on karjalainen perinneherkku

Kaalikeitto on Suomessa tunnettu karjalaisena perinneherkkuna. Kaalikeitto on perinteistä herkkua myös Venäjällä ja venäläinen kaalikeitto, štši, onkin Venäjän kansallisruoka. Kaalikeitto on ollut historian saatossa suosittua sapuskaa etenkin syrjäseuduilla, sillä kaalikeitto on erittäin ravitseva ja C-vitamiinipitoinen ruoka.

venäläinen kaalikeitto eli štši

Kaalikeitto on maukas ja edullinen arkiruoka

Kaalikeittoa voi kerralla tehdä isommankin satsin, sillä se vain paranee vanhetessaan. Kaalikeitosta tulee sitä maukkaampaa, mitä pidempään sen antaa hautua. Kaalikeittoon on myös kätevä käyttää esimerkiksi kaalikääryleistä ylijäänyt kaali.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle