Kinkkupiirakka
Tuoretta 100% suomalaista gm-vapaata lihaa Snellmanilta

Kink­ku­pii­rak­ka

Mmm, kinkkupiirakka, jossa on sipulia, paprikaa ja juustoa - kyllä kiitos! Ja mikä parasta, monissa kinkkupiirakkaohjeissa käytetty on kermaviili on tässä reseptissä korvattu kermalla. Monien mielestä perinteinen kinkkupiirakka onkin paras piirakka. Emme väitä vastaan.

Tämä kinkkupiirakkaresepti sisältää luonnollisesti Snellmanin kinkkusuikaleita, jotka sopivat mainioisti monenlaiseen kokkailuun. Lisää kinkkupiirakkaan halutessasi vaikkapa tomaattia tai muita lempitäytteitäsi, lopputulos on aina herkullinen.

Herra Snellmanin kinkkupiirakkaresepti, ole hyvä!

 

Total cooking time: 45 min
Recipe yields: 8
Vaikeusaste: Helppo
Kinkkusuikaleet

Ainekset: 

Pohja:

4 dl vehnäjauhoja

1⁄2 tl suolaa

125 g voita

1⁄2 dl kylmää vettä

Täyte:

1 hienonnettu sipuli

1 paprikan pala pilkottuna

2 kananmunaa

1 dl kermaa

Päälle:

2 dl juustoraastetta

Ohje: 

Pohja: Sekoita ainekset keskenään. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita kinkkupiirakka jääkaappiin lepäämään noin puoleksi tunniksi.

Täyte: Pilko sipuli ja paprika. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kaada vuokaan ja lisää päälle juustoraastetta.

Paista 180 asteessa noin 40 min ja siinä vasta kunnon kinkkupiirakka!

Herra Snellmanin resepti, ole hyvä!

Jos haluat vaihtelua perinteiseen kinkkupiirakkaan, suosittelemme kokeilemaan kinkkupiirakkaa uudella tavalla. Katso resepti täältä!

Tai miltä kuulostaa savustajan quesadilla sandwich? Herkulliselta eikö totta, katso helppo ohje täältä!

Ohuen ohuet leikkelereseptitPerinteiset leikkelereseptitReseptitJuhla kuin juhlaValmistujaisetIsänpäiväPikkujouluUuden vuoden menuLihavalmisteetOhuen ohuet leikkeleetPerinteiset leikkeleetMuutArkiruokaHelppo ruokaLeivonnaisetPikkusuolaisetSuolaiset piirakatYli 1 tunti