Siirry sisältöön
Lanttulaatikko

Lanttulaatikko

8

3t kokonaisaika

Helppo

Lanttulaatikko on joulun suosikki, johon lähes jokaisella äidillä ja isoäidillä on oma reseptinsä. Tässä Herra Snellmanin yksinkertainen resepti.

Ainekset

Lanttulaatikko
  • 1 kg lanttua
  • 1 l vettä
  • 1 kpl kananmunaa
  • 2 tl suolaa
  • 3 rkl siirappia
  • 50 g voita
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 0.5 tl inkivääriä
  • 1 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 0.5 tl valkopippuria

Ohje

Kuori ja pilko lanttu, keitä pehmeäksi. Soseuta kasvikset muusiksi.

Vatkaa muna, lisää kerma ja mausteet. Sekoita kaikki ainekset. Laatikkomassan pitää olla puuroa notkeampaa.

Voitele uunivuoka rasvalla ja kaada sose vuokiin, tasoita pinnat.

Kuvioi pinta lusikalla, ripottele päälle korppujauhoja ja jokunen nokare voita.

Kypsennä laatikkoa 150-asteisessa uunissa 90 minuuttia.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 250 g
Energia 355 kJ / 85 kcal 886 kJ / 213 kcal
Rasva 5.1 g 12.6 g
- josta tyydyttynyttä 2.3 g 5.7 g
Hiilihydraatit 7.6 g 19 g
- josta sokereita 5.5 g 13.8 g
Proteiini 1 g 3 g
Ravintokuitu 1.6 g 4 g
Suola 0.7 g 1.6 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle