Siirry sisältöön
Lehtipihvi maustevoilla, paahdettuja juureksia ja uunitomaatteja

Lehtipihvi maustevoilla, paahdettuja juureksia ja uunitomaatteja

Naudan lehtipihvi ulkofileestä 2 kpl 240 g

2

30min työaika | 1t 15min kokonaisaika

Helppo

Lehtipihvi on nopeutensa ja vaivattomuutensa ansiosta myös erinomaista arkiruokaa. Snellmanin naudan lehtipihvi leikataan ulkofileestä, josta on huolellisesti käsityönä poistettu kalvot. Todella ohuet lehtipihvit asetelleen rasiaan taittamatta ja niiden valmistuksessa käytetty liha on aina 100 % suomalaista, gm-vapaata lihaa perhetilalta. Lehtipihville on helppo keksiä lisukkeita, sillä se maistuu niin perunan, riisin kuin tässä tapauksessa kasvisten kanssa. Itsetehty maustevoi kruunaa herkullisen lehtipihvin. Paista, mausta ja nauti!

Ainekset

Lehtipihvi maustevoilla, paahdettuja juureksia ja uunitomaatteja
Maustevoi
  • 125 g huoneenlämpöistä voita
  • 10 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 kpl ripaus suolaa
  • 1 kpl ripaus mustapippuria
Paahdetut juurekset
  • 2 kpl perunaa
  • 1 kpl porkkanaa
  • 0.5 kpl lanttua
  • 1 kpl palsternakkaa
  • 1 rkl balsamiviinietiikkaa
  • 1 tl juoksevaa hunajaa
  • 1 rkl öljyä
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
Uunitomaatit
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 0.5 dl öljyä
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria

Ohje

Lämmitä uuni 225 asteeseen ja ota sekä voi että lehtipihvit huoneenlämpöön.

Kuori ja pilko juurekset 2–3 cm paloiksi. Asettele uunipellille leivinpaperin päälle tai uunin kestävään vuokaan. Pirskottele päälle balsamiviinietikka, hunaja sekä öljy. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla. Sekoita. Paista juureksia n. 30 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät aivan läpi asti kypsiä.

Pilko tomaatit hienoksi silpuksi ja sekoita voin joukkoon. Lisää puristettu valkosipulinkynsi ja mausta. Maista ja hienosäädä tarpeen mukaan. Levitä seos muovikelmun päälle ja muotoile siitä tanko. Aseta jääkaappiin viilentymään ja leikkaa jäähtyneestä voista pihvin päälle nostettavia pyöreitä nappeja.

Laita tomaatit uunivuokaan. Kaada tomaattien päälle reippaasti öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa tomaattien koosta riippuen n. 15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet väriä pinta

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 500 g
Energia 1010 kJ / 244 kcal 5050 kJ / 1219 kcal
Rasva 20.3 g 101.4 g
- josta tyydyttynyttä 8.3 g 41.7 g
Hiilihydraatit 7.9 g 39.6 g
- josta sokereita 5 g 25.2 g
Proteiini 7 g 34 g
Ravintokuitu 2.5 g 12.4 g
Suola 1.3 g 6.4 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle