Siirry sisältöön
Nakit & perunasalaatti

Nakit & perunasalaatti

Kunnon nakki 400 g

4

30min työaika | 2t 30min kokonaisaika

Nakit ja perunasalaatti on yksi perinteisimmistä nakkiruoista. Tässä ohjeessa klassikko on kuitenkin viety seuraavalle tasolle, sillä nakit ja perunasalaatti tarjoillaan tortillalätyiltä. Meillä Snellmanilla hyväksi todettu resepti, ole hyvä!

Ainekset

Nakit & perunasalaatti
Saksalainen perunasalaatti
  • 1 kg perunaa
  • 1 kpl vettä keittämiseen
  • 1 kpl suolaa
  • 3 kpl kevätsipulia
  • 3 kpl kapriksia
Öljykastike
  • 0.6 dl öljyä
  • 3 rkl vaaleaa balsamiviinietiikkaa
  • 2 tl dijon sinappia
  • 1 tl suolaa
  • 1 kpl ripaus mustapippuria
  • 2 tl sokeria

Ohje

Valmista ensin perunasalaatti. Keitä perunat kuorineen ja kuori haaleina. Kuutioi perunat, silppua kevätsipulit. Sekoita öljykastikkeen ainekset ravistamalla. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua parin tunnin ajan ennen tarjoilua.

Kuumenna nakit. Kiehauta vesi ja ota kattila pois liedeltä. Pane nakit kuumaan veteen. Kun nakit nousevat veden pinnalle, ne ovat kuumia.

Täytä tortillat perunasalaatilla ja pane päälle nakit. Viimeistele halutessasi annos sinapilla ja/tai ketsupilla.

Koristele silputulla persiljalla tai muutamalla rucolanlehdellä.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 450 g
Energia 725 kJ / 173 kcal 3261 kJ / 780 kcal
Rasva 9.1 g 41 g
- josta tyydyttynyttä 2.4 g 10.7 g
Hiilihydraatit 16.8 g 75.7 g
- josta sokereita 1.1 g 4.9 g
Proteiini 5 g 25 g
Ravintokuitu 0.9 g 4 g
Suola 1.1 g 4.8 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle