Siirry sisältöön
Porsaan uunifilee appelsiinihunnulla

Porsaan uunifilee appelsiinihunnulla

Maatiaispossun maustettu uunifilee n. 1,4 kg

8

Helppo

Tässäpä hieman erilainen ja raikkaan appelsiininen possuresepti, olkaa hyvät! Snellmanin Maatiaispossun maustettu uunifilee kypsyy mureuttamisen ansiosta hieman tavanomaista nopeammin. Matalalla lämmöllä kypsytettynä kylki on suussasulavan maukasta. Mureutuksen ansiosta mausteet todella maistuvat lihassa, ja tästä syystä kyljen suolaisuus on tasainen.

Ainekset

Porsaan uunifilee appelsiinihunnulla
Kylmä appelsiinikastike
  • 6 rkl turkkilaista jogurttia (10%)
  • 2 rkl appelsiinimarmeladia
  • 2 tl orange pepper-maustetta

Ohje

Tee paistiin noin 3 cm syviä viiltoja (näihin laitetaan appelsiiniviipaleet). Hiero paistin pintaan suolaa ja asettele paistovuokaan.

Sekoita appelsiinimarmeladi, sitruunanmehu, appelsiinimehu ja mauste. Viipaloi appelsiini ja asettele viipaleet viiltoihin. Sivele pinnalle marmeladiseosta.

Paista 150 asteessa noin tunti tai kunnes paistomittari näyttää 80 astetta.

Anna vetäytyä hetken ja tarjoile kylmän appelsiinikastikkeen ja lisukkeiden kera.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 180 g
Energia 1117 kJ / 269 kcal 2010 kJ / 484 kcal
Rasva 21.2 g 38.1 g
- josta tyydyttynyttä 8.2 g 14.7 g
Hiilihydraatit 5.7 g 10.2 g
- josta sokereita 5.2 g 9.3 g
Proteiini 14 g 26 g
Ravintokuitu 0.6 g 1 g
Suola 1.3 g 2.4 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Itsenäisyyspäivä Pääsiäinen

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle