Siirry sisältöön
Porsaan sisäfile, bearnaisekastike ja madeirakastike

Porsaan sisäfile, bearnaisekastike ja madeirakastike

Maatiaispossun sisäfilee n. 600 g

4

Keskitaso

Possun sisäfilee Black & White sopii hyvin vaikkapa pariisinperunoiden ja raikkaan salaatin kera. Tämän murean ja lihaisan annoksen haluaa tuoda ruokapöytään kerta toisensa jälkeen. Ota kokeiluun meillä Snellmanilla hyväksi havaittu resepti!

Ainekset

Bearnaisekastike
  • 150 g voita
  • 1 kpl keltasipulia
  • 1 kpl ripaus valkopippuria
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 4 rkl vettä
  • 2 kpl kananmunan keltuaista
  • 2 rkl tuoretta rakuunaa hienonnettuna
  • 2 rkl silputtua tuoretta persiljaa
Madeirakastike
  • 4 kpl salottisipulia
  • 1 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl porkkanaa
  • 4 rkl voita
  • 2 rkl ruokosokeria
  • 1 dl balsamiviinietiikkaa
  • 2 dl madeiraa
  • 2 rkl vasikanfondia
  • 2 dl vettä
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 1.5 rkl tummaa maizena-suurustetta
Lisäksi

Ohje

Possun noisetit

Ota porsaan sisäfilee ajoissa lämpiämään ja leikkaa liha noin 4 cm kokoisiksi paloiksi.

Ruskista possun noisettipihvejä noin 2–3 minuuttia per puoli ja nosta uunivuokaan odottamaan, kunnes olet ruskistanut kaikki pihvit.

Laita vuoka uuniin 175 asteeseen noin 15 minuutiksi.

Valmista kastikkeet ja tarjoile possun sisäfilee Black & White vaikkapa pariisinperunoiden ja raikkaan salaatin kera.

Bearnaisekastikeohje

Hienonna sipuli.

Laita kattilaan viinietikka, 2 rkl vettä, sipuli ja valkopippuri, anna kiehahtaa.

Kun neste on haihtunut niin lisää vielä 2 rkl vettä, anna jälleen nesteen haihtua.

Aseta kattila vesihauteeseen ja lisää keltuaiset yksitellen ja vatkaa sähkövatkaimella.

Lisää lopuksi vähitellen sulatettu voi, vatkaa koko ajan.

Lisää tuoreet yrtit ja tarjoile.

Madeirakastikeohje

Kuori ja pilko sipuli, valkosipuli ja porkkana.

Ruskista hetki kattilassa voissa.

Lisää sokeri ja anna karamellisoitua (sokeri muuttuu vaaleanruskeaksi).

Lisää balsamico ja madeira. Anna kiehua hetken.

Lisää fondi ja vesi, anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä 20 min.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Siivilöi kastike ja suurusta maizenalla.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 300 g
Energia 959 kJ / 230 kcal 2877 kJ / 691 kcal
Rasva 16.4 g 49.2 g
- josta tyydyttynyttä 10 g 30.1 g
Hiilihydraatit 9.3 g 27.8 g
- josta sokereita 7 g 20.9 g
Proteiini 12 g 37 g
Ravintokuitu 0.6 g 1.8 g
Suola 0.6 g 1.9 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle