Hoppa till innehållet
Bratwurst med gräddig surkålsstuvning och currysås

Bratwurst med gräddig surkålsstuvning och currysås

4

Präktiga grillade bratwurstar med två spännande såser.

Ingredienser

  • 2 Bratwurst
Gräddig surkålsstuvning:
  • 1 klick smör
  • 300 g surkål
  • 1 lök
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • mald svartpeppar
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa socker
  • 1 kruka salvia
Mörk currysås:
  • 3 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 msk curry
  • 2 msk honung
  • 1 nypa mald svartpeppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk maizena

Instruktioner

Surkålsstuvning: Skölj surkålen i ett durkslag under rinnande vatten, så får du bort syran ur kålen. Skär löken i klyftor. Värm smöret i stekpannan och hetta snabbt upp lök och kål. Tillsätt matlagningsgrädde och låt sjuda i ca 5–10 minuter. Smaka av med peppar, salt och en gnutta socker.

Currysås: Blanda ingredienserna i en kastrull, hetta upp och red av med maizena. Kom ihåg att använda ordentligt med curry så du får en god och smakrik sås. Grilla bratwurstarna och servera rykande heta med surkål och currysås.

Grillmat

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan