Hoppa till innehållet
Fylld grisbiff och pasta

Fylld grisbiff och pasta

Ytterfilé av lantgris ca 1,3 kg

4

1h tillagningstid | 1h total tid

Lätt

Här har vi fyllt de 100 % finländska och gm-fria biffarna med ost och soltorkad tomat. Den mjuka och gräddiga såsen ska inte heller glömmas bort i detta goda recept. Herr Snellmans recept, varsågod!

Ingredienser

Fylld grisbiff och pasta
  • 850 g Snellman Ytterfilé av lantgris ca 1,3 kg
  • 0.75 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 0.5 tsk rosmarin
  • 150 g ost, ex. gouda eller koskenlaskija
  • 0.5 tsk malen muskotnöt
  • 4 soltorkad tomat
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 kruka basilika
Till servering
  • 2 pkt färskpasta

Instruktioner

Skär tunna stekar av halva köttbiten, sprid ut köttet och smaksätt med salt, peppar och rosmarin.
Skiva ost, dela soltorkade tomater och fyll hälften av biffarna med fyllningen. Strö över muskotnöt och hela basilikablad. Lägg resten av skivorna på fyllningen, fäst med cocktailpinnar och låt köttet smaksättas i rumstemperatur i 20 minuter.
Stek biffarna i fett i några omgångar. Häll över matgrädde och lägg till salt, peppar och resten av basilikabladen. Låt sjuda på medelhög värme i 15-20 minuter under lock.
Tillred färskpastan enligt anvisningarna. Portionera pastan på tallrikar. Ta bort cocktailpinnarna och dela biffarna med sneda snitt och lägg bredvid pastan. Häll såsen över portionen. Servera tillsammans med en fräsch sallad och njut.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 400 g
Energi 1051 kJ / 251 kcal 4204 kJ / 1004 kcal
Fett 11.8 g 47.3 g
- varav mättat fett 5.3 g 21 g
Kolhydrat 17.6 g 70.2 g
- varav sockerarter 1.2 g 4.8 g
Protein 17 g 68 g
Fiber 1.5 g 6 g
Salt 0.6 g 2.6 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan