Hoppa till innehållet
Gratinerade nachos med köttfärs och bacon

Gratinerade nachos med köttfärs och bacon

Stekmalet kött av nöt 7 % 400 g

4

30min total tid

Lätt

Ugnsgrillade nachos är ett lätt, snabbt och framförallt mycket gott snacks till t.ex. fredagsmyset. Till ugnsgrillade nachos är det bäst att välja malet kött med en lägre fetthalt för att undvika att det rinner fett vid stekningen, och för att nachosen ska hållas lagom knapriga i ugnen. Som topping till nachos har vi därför valt stekmalet kött och Riktigt bacon. Snellmans stekmalet kött tillverkas av finsk, gm-fri rostbiff, inner-, ytter- och hörnstek.

Ingredienser

Gratinerade nachos med köttfärs och bacon

Instruktioner

Finhacka gurka, paprika och rödlök till dekoration.

Värm en stekpanna och bryn köttfärsen i neutral olja. Strimla bacon och tillsätt i pannan tillsammans med köttfärsen. Krydda med paprikapulver, spiskummin, salt och peppar.

Rör ner majs och tacosås. Låt såsen puttra några minuter på medelvärme. Smaka av.

Lägg ugnen på 200 C. Häll majschipsen i en ugnsform och gräv en grop bland chipsen för att göra plats för såsen.

Häll över såsen och toppa med riven ost. Grädda i ugnen i ca 10 minuter, tills osten smält och fått färg.

Låt svalna en stund innan du toppar med gurka, paprika och rödlök.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 220 g
Energi 1123 kJ / 269 kcal 2471 kJ / 591 kcal
Fett 14.9 g 32.7 g
- varav mättat fett 5 g 11.1 g
Kolhydrat 15.7 g 34.6 g
- varav sockerarter 1.1 g 2.5 g
Protein 17 g 36 g
Fiber 0.9 g 2 g
Salt 1 g 2.3 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan