Hoppa till innehållet
Rosolli

Rosolli

4

10min total tid

Lätt

Sena julkvällar och rosolli. Mer behöver vi inte säga. Herr Snellmans recept, varsågod!

Ingredienser

Rosolli
  • 3 ättiksrödbetor
  • 2 kokta morötter
  • 2 kokt potatis
  • 1 ättikslag
  • 1 lök
  • 1 äpple
Sås
  • 2 dl grädde
  • 2 msk ättika
  • 1 några nypor salt
  • 1 nypa vitpeppar
  • 0.5 dl lag från ättiksrödbetorna

Instruktioner

Tärna rotfrukterna och sätt dem i grupper på ett serveringsfat.
Sås:
Vispa grädden till mjukt skum. Krydda och tillsätt lagen från ättiksmorötterna. Sätt i en serveringsskål.
Servera med sillfiléer.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 230 g
Energi 382 kJ / 92 kcal 878 kJ / 211 kcal
Fett 5.9 g 13.5 g
- varav mättat fett 1.8 g 4.1 g
Kolhydrat 8 g 18.3 g
- varav sockerarter 6 g 13.7 g
Protein 1 g 2 g
Fiber 1.3 g 2.9 g
Salt 0.3 g 0.8 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Jul

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan