Hoppa till innehållet
Snabbstekt gris med nudlar

Snabbstekt gris med nudlar

Lövbiff av lantgris ytterfilé 2 st 240 g

4

40min total tid

Lätt

Förvånansvärt lätt. Så skulle vi beskriva tillagningen av denna kryddstarka nudelrätt. Den Tunna filén av lantgris med låg fetthalt och möra kött mognar snabbt. Den exotiska smaken kommer från kaffirlimebladen, som är en viktig del av thailändsk och indonesisk mat. Bladen tar med sig en fräsch limesmak och –arom.

Ingredienser

Snabbstekt gris med nudlar
Stekning
  • 1 dl olja
Nudlar
  • 300 g nudlar
  • 300 g kål
  • 2 grön chili
  • 0.5 tsk fänkålsfrö
  • 2 msk olja
  • 1 msk sirap
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk vinäger
  • 1 dl salta nötter
  • 0.5 kruka koriander
  • 0.5 kruka dill

Instruktioner

Ta fram köttet i rumstemperatur en halv timme innan tillagning. Lägg nudlarna i blöt i ljummet vatten.
Stycka kål, finhacka chili och fänkålsfrön. Hetta upp olja i en platt panna/traktörpanna och bruna kål-, chili- och fänkålsbitarna i pannan. Smaksätt med sirap, salt och vinättika. Sila av nudlarna. Lägg till nudlar, nötter och styckade örter i pannan och hetta upp.
Blanda ströbröd, förberedda kaffirlimeblad, salt, peppar och rivet limeskal. Skiva köttet i tre delar och blanda skivorna så att alla sidor får smak av blandningen. Hetta upp olja upp till 180 grader. Stek skivorna i oljan tills de är gyllenbruna och knapriga. Servera tillsammans med kålnudlarna och njut.

Tips

Du kan steka skivorna i enbart en liten mängd fett.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 250 g
Energi 1402 kJ / 336 kcal 3505 kJ / 840 kcal
Fett 18.6 g 46.6 g
- varav mättat fett 1.9 g 4.7 g
Kolhydrat 25.7 g 64.1 g
- varav sockerarter 4.2 g 10.6 g
Protein 13 g 33 g
Fiber 4.5 g 11.2 g
Salt 1.3 g 3.1 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan