Siirry sisältöön
Kirsikkatomaattipossua

Kirsikkatomaattipossua

5

45min kokonaisaika

Helppo

Herkullisen mureaa possua, tuhdisti tomaattia ja paahdettuja manteleita. Tämä yksinkertainen ja maistuva ruokalaji valmistuu kätevästi Maatiaispossun monikäyttöisistä ja mureista pihveistä. Ja mikä parasta, kirsikkatomaattipossu maistuu niin perunoiden, riisin kuin vaikkapa pastan ja raikkaan salaatin kanssa.

Ainekset

Kirsikkatomaattipossua
  • 1 kpl Snellman Maatiaispossun fileepihvi 5 kpl 550 g
  • 2 rkl öljyä
  • 2 tl grillimaustetta
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1 kpl lihaliemikuutiota
  • 0.5 dl ketsuppia
  • 1 tl basilikaa
  • 1 dl kuorittuja manteleita
  • 100 g kirsikkatomaatteja

Ohje

Ota Maatiaispossun fileepihvit huoneenlämpöön puoleksi tunniksi ennen paistamista. Kuumenna rasva pannussa ja ruskista viipaleet kahdessa kolmessa erässä ja mausta ne.

Nosta kaikki lihaviipaleet takaisin pannuun, lisää tomaattimurska, puolitetut kirsikkatomaatit, murennettu liemikuutio, ketsuppi ja basilika. Pane kansi päälle ja anna ruoan hautua miedolla lämmöllä noin puoli tuntia.

Paahda kuoritut mantelit kuivassa ja kuumassa paistinpannussa kauniin ruskeiksi ja ripottele ne kypsän ruoan päälle. Nauti perunoiden, riisin tai pastan ja raikkaan salaatin kanssa.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 220 g
Energia 606 kJ / 146 kcal 1333 kJ / 320 kcal
Rasva 9.3 g 20.4 g
- josta tyydyttynyttä 1.3 g 2.9 g
Hiilihydraatit 3.4 g 7.4 g
- josta sokereita 3.1 g 6.9 g
Proteiini 11 g 25 g
Ravintokuitu 2.1 g 4.7 g
Suola 1 g 2.2 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle