grilliuutuuksia, uutta grillattavaa

Viileästä keväästä huolimatta on monessa kodissa jo varmasti vähitellen kaivettu grillit esiin talviteloilta. Myös meillä Snellmanilla on grillikauden alkua odotettu innokkaasti, sillä tuotekehittäjämme ovat olleet ahkeria ja niinpä voimme tänäkin vuonna jälleen ylpeinä esitellä monia maukkaita uutuuksia grillattavaksi ja kesäpöydissä nautittavaksi.

Jotain tuttuakin näissä uusissa tuotteissa silti on. Nimittäin meidän tapamme valmistaa kaikki tuotteemme aivan kuin itsellemme tekisimme. Tämä tarkoittaa sitä, että lähtökohtana ovat luonnollisemmat raaka-aineet ja hyvä maku. Näiden periaatteiden mukaan täällä Pietarsaaressa syntyy tänä kesänä suomalaisesta lihasta mm. lisäaineettomia makkaroita ja grillattavaa pekonia.

Aurinkoista grillikesää odotellessa onkin hyvä hieman tutustua vaihtoehtoihin jo etukäteen.

Uusia makuja All Natural -tuoteperheeseen

Lisäaineettomien makkaroidemme valikoima laajenee kätevillä uutuuksilla, jotka sisältävät kaksi erilaista makkaraa samassa pakkauksessa. Tulisuutta tarjoavat Chipotle & Chorizo ja lempeän mausteisia makuelämyksiä Salsiccia & Merguez. Sopivan pienen kokonsa ansioista makkarat soveltuvat erinomaisesti vaikkapa vartaisiin tai naposteluun. Kokeile myös esimerkiksi salaatteihin ja uuniruokiin.

Lisää valinnanvaraa pihvien ystäville

Pihvivalikoimamme kasvaa kesän tullessa monilla uutuuksilla. Todella ohueksi nuijitut marinoidut lehtipihvit ovat nopeita valmistaa. Uuden marinointitavan ansiosta täyteläinen ja makean mausteinen marinadi on kauniisti pihvin pinnassa, eikä se tartu kiinni pannuun tai grilliin.

Isoja grillipihvejä löytyy niin naudan sisäpaistista kuin maatiaispossun kassleristakin. Maatiaispossun maalaispihvi on puolestaan marinoimaton pihvi, johon rasvareuna tuo sekä makua että mehevyyttä. Pihvin voikin joko paistaa, grillata tai hauduttaa kypsäksi ja maustaa haluamallaan tavalla.

Naudan ja possun ribsejä

Ribsit vaativat hieman viitseliäisyyttä esikypsennyksen muodossa, mutta lopputulos on takuulla vaivan arvoista. Valikoimistamme löytyy nyt sekä loin ribsejä että spare ribsejä.

Plumaa, poskea ja petite tenderiä

Pluma on yksi porsaan mehukkaimmista osista ja se leikataan selästä. Se on sopivan rasvainen säilyäkseen mehevänä eri kypsennystavoin. Maatiaispossun poski on puolestaan oikein valmistettuna suorastaan suussa sulavaa ja sitä voi käyttää padoissa, keittää tai kypsentää uunissa makuliemessä ja sen jälkeen esim. Grillata. Petite tender on osa naudan lavasta ja sitä on kuvailtu jopa mureimmaksi osaksi naudan ruhosta. Lihaa voi käyttää monella tapaa sisäfileen tapaan.

Pihvijauhelihaa, pekonia ja pippurista meetvurstia

Kunnon naudan pihvijauheliha otettiin viime kesänä vastaan todella hyvin ja nyt voimme vihdoin esitellä myös maustetun version tästä hampurilaisten ystävien suosikista. Tulisuutta pihvilihaan tuovat chipotle- ja jalapenochillit hunajan pehmentäessä ja aidon sitruunamehun raikastaessa makua. Kokonaisuuden viimeistelee savustettu suola.

Grillipekoni on nimensä mukaisesti grillattavaksi tarkoitettu versio Ylikypsästä pekonistamme. Paksut siivut pysyvät taatusti mureina.

Viherpippurilla maustettua voileipämeetvurstia emme suosittele grillaamaan, mutta kesän eväsretkille se sopii sitäkin paremmin. Kyseessä on konstailematon savustettu meetvursti, johon kokonaiset viherpippurit tuovat oman vastustamattoman arominsa.

Uutiset