Uudenvuoden nakit ja itse tehty perunasalaatti

Meidän uuteen vuoteen kuuluvat  perinteisesti nakit ja perunasalaatti. Meillä on jo useamman vuoden tehty perunasalaatti itse, kollegani mainiolla reseptillä, todella helppo ja hyvän makuinen. Täältä löydät kaikki reseptit uudenvuodenaattoon.

Perunasalaatti

Tähän mainioon perunasalaattiin saa vaihtelua lisäämällä esim. suolakurkkuja, pari ruokalusikallista etikkaa tai vaikka tuoreita yrttejä. Resepti perunasalaattiin löytyy täältä.

Nakit

Ihan kuin perunasalaatti, nakitkin kuuluvat uuteen vuoteen, ainakin meillä. Herra Snellmanin valikoima on kasvanut ja nyt tarjolla on kolme vaihtoehtoa. Kunnon nakkimakkara, se perinteinen ja tuttu. Juustonakkimakkara, täyteläinen emmentaljuusto antaa nakille makua, mainio valinta juuston ystävälle. Broilerinakkimakkara, alkuvuoden uutuus joka pääsi jo myyntiin. Broilernakkimakkara  on valmistettu kotimaisesta broilerin lihasta, hyvä vaihtoehto siipikarjan ystävälle.

Nakkien keittäminen

Nakkien keittämiseen on ohjeita varmasti yhtä monta kuin on keittäjääkin. Mutta eihän tämä nakkien keittäminen sentään mikään tieteen laji ole. Markkinoilla on hienoja kattiloita, mutta ihan tavallisella kattilalla selviää. Laita kattilaan kylmää vettä ja nakit sinne, kattila liedelle ja kun vesi alkaa kiehumaan, nosta kattila pois liedeltä. Älä anna kiehua. Nakit ovat lämpimiä, kun ne nousevat pintaan.

Vinkki: Jos nakit jäävät vahingossa liedelle ja alkavat kiehua, ne halkeavat helposti. Jos huomaat, että nakki halkeaa niin kaada heti lasillinen kylmää vettä kattilaan, jotta kaikki nakit eivät halkea.

Toinen vinkki: Älä irrota nakkeja toisistaan repimällä, leikkaa ne sen sijaan. Kuoreen tulee helposti ikäviä jälkiä, jos nakkeja irrottaa toisistaan liian voimallisesti.

 

Toivotan kaikille lukijoille Onnellista Vuotta 2015!

Nyt nakkien keittäminen onnistuu, mutta mitä teillä syödään uutena vuotena?

 

Sesonki- ja juhlaruokaUuden vuoden ruoka