Siirry sisältöön
Kinkun sulatus

Kinkun sulatus

Joulukinkun sulatus on hyvä aloittaa muutamaa päivää ennen kinkun paistamista.

Snellmanin kunnon joulunkinkut valmistetaan maailman suomalaisimmasta possusta, nimittäin omasta maatiaispossustamme. Lue täältä mikä tekee maatiaispossustamme ainutlaatuisen.

Lue myös: 4 syytä valita Snellmanin joulukinkku

Näin kinkun sulatus onnistuu

Aika, jonka kinkun sulatus vaatii, riippuu kinkun koosta. Ison joulukinkun sulattaminen voi kestää jopa 5 päivää.

pakastetun kinkun sulatus aloitetaan siirtämällä joulukinkku jääkaapin puolelle sulamaan

Kinkun sulatus aloitetaan kylmässä

Ota pakastettu joulukinkku pois pakkasesta hyvissä ajoin ennen kuin se paistetaan. Kinkku nostetaan sulamaan viileään, mielellään jääkaapin puolelle tai sään ollessa sopiva esim. parvekkeelle. Mikäli kinkun sulatus tapahtuu ulkosalla, kannattaa kinkku suojata ettei se houkuttele eläimiä.

kinkun sulatus riippuu kinkun koosta

  • 2–3 kg:n kinkku vaatii sulaakseen 1-2 vrk
  • 4–7 kg:n kinkku 2-3 vrk
  • ja 8–12 kg:n kinkun sulatus kestää jopa 4-5 vrk.

Sulata kinkkua jääkaapissa siihen päivään saakka, kun aiot paistaa sen.

Ota kinkku huoneenlämpöön ennen paistamista

Joulukinkku on otettava jääkaapista huoneenlämpöön noin 5 tuntia ennen kuin se laitetaan uuniin. Tämä sen vuoksi, että kinkun sisälämpötila ehtii kohota ja paistuminen tapahtuu tasaisesti.

Tutustu maailman suomalaisimpaan possuun!

Mistä tiedän, että joulukinkku on sulanut tarpeeksi?

Voit mitata kinkun sisälämpötilan. Kun mittari näyttää +10 astetta, on joulukinkku valmis paistettavaksi.

Nyt kun tiedät miten kinkun sulatus tapahtuu, voit jatkaa lukemaan miten joulukinkun paistaminen onnistuu tai miten tehdään hyvä kastike joulukinkulle.