TÄRKEIMMÄT PÄÄTÖKSET TÄYTYY TEHDÄ SYDÄMELLÄÄN

Me Snellmanilla haluamme valmistaa mahdollisimman luonnollisia tuotteita ja siksi pyrimme mm. jatkuvasti vähentämään lisäaineiden käyttöä. Samasta syystä perhetiloillamme possut ja naudat ruokitaan jatkossakin ilman geenimuunneltua rehua. Päätös ei ollut helppo, sillä geenimuuntelematon rehu on kalliimpaa ja vaatii suurta huolellisuutta kasvatuksen jokaisessa vaiheessa.

GM-vapaa logo

 

Geenimuuntelu on mahdollista, mutta ei pakollista

Geenimuuntelu tarkoittaa elävän yksilön, kuten eläimen, kasvin tai mikrobin perimän muuntelua geenitekniikan keinoin. Kannanottoja on puolesta ja vastaan. Me Snellmanilla valitsimme vuosia sitten luonnollisen gm-vapaan linjan, jolla olemme päättäneet pysyä.

 

Lue lisää

Luonnolli­­suu­­teen ei löydy oikotietä

Suomalaisissakin sikaloissa on alettu viime vuosina käyttää gm-soijaa sisältävää rehua. Eläimille syötetyn rehun pääasiallinen valkuaislähde soija on yksi maailman yleisimmistä geenimuunnelluista kasveista, joten jouduimme työskentelemään pitkään varmistaaksemme geenimuuntelemattoman rehun saatavuuden. Haluamme kuitenkin jatkossakin tarjota ihmisille mahdollisuuden valita.

 

Lue lisää

Perhetilat tärkeässä roolissa

Olemme yhdessä tuottajiemme kanssa sitoutuneet tarjoamaan suomalaisille periaatteidemme mukaan tehtyjä tuotteita. Tämä tarkoittaa myös gm-vapautta, joka vaatii paljon työtä, mutta tiukoissa paikoissa sitä punnitaan miten lujasti periaatteisiinsa uskoo. Iso kiitos gm-vapauden toteutumisesta kuuluukin perhetiloillemme.

 

Lue lisää