Siirry sisältöön
Chili con lenkki

Chili con lenkki

Kunnon kuoreton lenkki 450 g

4

2t kokonaisaika

Helppo

Chili con lenkki on täydellinen talviruoka, jossa suomalainen lenkki saa kavaljeerikseen meksikolaisia makuja. Tämä resepti oli mukana Kunnon lenkkimakkara -reseptihaasteessa 2013, ja on Kokit ja Potit -blogin tekemä.

Ainekset

Chili con lenkki
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 0.5 tl juustokuminaa
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 kpl sipulia
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 400 g tölkki tomaattimurskaa (á 500 g)
  • 1 kpl purkkia säilöttyjä kirsikkatomaatteja
  • 200 g mustapapuja
  • 200 g kidney-papuja
  • 1 kpl punaista chiliä
  • 1.5 tl suolaa
  • 1 dl kahvia
  • 3 kpl palaa tummaa suklaata
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 0.5 tl paprikajauhetta
  • 0.5 tl juustokuminaa
  • 0.5 tl mustapippuria myllystä
  • 1 kpl Snellman Kunnon kuoreton lenkki 450 g
Lisäksi
  • 1 kpl nippu kevätsipulia
  • 0.5 dl tuoretta korianteria
  • 1 kpl ruukku lehtipersiljaa
  • 100 g ranskankermaa
  • 200 g kermaviiliä

Ohje

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna padassa tai korkeareunaisessa paistinpannussa tilkka öljyä ja mittaa öljyn sekaan tomaattipyre, jeera, mustapippuri ja paprikajauhe. Sekoittele pieni hetki, jotta maut avautuvat. Lisää sipulisilput ja kuullota muutamia minuutteja. Kaada pataan tomaattimurska ja säilötyt kirsikkatomaatit, sekoita ja anna kiehahtaa. Alenna lämpöä. Valuta, huuhtele ja valuta uudelleen mustapavut ja kidneypavut (mikäli käytät itsekeitettyjä papuja sinun on täytynyt liottaa ja keittää ne jo aiemmin). Lisää pavut pataan ja sekoita. Pilko chili, voit halutessasi poistaa siitä siemenet ja siemenkiinnikkeet, niissä on iso osa chilin tulisuudesta. Lisää pataan chilisilppu, kahvi, paloiteltu suklaa ja suola

Jätä hautumaan pienelle lämmölle noin tunniksi

Padan ollessa melkein valmista poista lenkkimakkarasta kuori ja siivuta se ohuiksi siivuiksi. Kuumenna öljyä paistinpannulla ja lisää siihen mausteet. Sekoita hetki ja laita pannulle lenkkisiivut. Sekoita, jotta mausteet leviävät lenkkisiivuihin mahdollisimman tasaisesti. Paista kunnes makkaroissa on mukavan ruskea paistopinta. Lisää makkarasiivut pataan ja sekoita halutessasi. Maista ja lisää tarvittaessa ripaus sokeria ja suolaa tasapainottamaan makuja

Tarjoa chili con lenkki kevätsipulisilpun, tuoreen korianterin tai lehtipersiljan sekä ranskankerman kanssa. Lisäkkeeksi voit halutessasi keittää esimerkiksi riisiä. Chili con lenkin kaveriksi sopii myös tortillaletut tai supisuomalainen ruisleipä.

Lenkkiä jää paketista hieman yli, siitä saat erinomaiset alkupalan siivuttamalla sen leivän päälle tai iltapalan paahtamalla lenkkiä foliokääreessä kiukaalla. Lenkkihirmut siivuttavat lopun makkaran kylmänä suoraan suuhun.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 480 g
Energia 604 kJ / 145 kcal 2899 kJ / 697 kcal
Rasva 9.6 g 45.9 g
- josta tyydyttynyttä 4 g 19.4 g
Hiilihydraatit 7.9 g 37.8 g
- josta sokereita 3.4 g 16.2 g
Proteiini 6 g 27 g
Ravintokuitu 2.4 g 11.6 g
Suola 1.1 g 5.3 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle