Lenkkimakkara goes Aasia resepti
Snellmanin 100% suomalaista lihaa ilman kamaraa tai lisättyä fosfaattia kunnon lenkki

Lenk­ki­mak­ka­ra goes Aa­sia

Lenkkimakkara saa uutta potkua ja raikkautta aasialaisilla mausteilla. Herkullinen annos valmistuu nopeasti helpon kasvislisäkkeen ja riisin kanssa. Tämä resepti oli mukana Kunnon lenkkimakkara -reseptihaasteessa 2013, ja on Heleen´s Hobbies -blogin tekemä.

Recipe yields: 2
Vaikeusaste: Kohtalainen
Kunnon lenkkimakkara

Ainekset: 

75 g palmusokeria (n. ¾ dl), tai vaaleaa muscovado- tai ruokosokeria

4 rkl kalakastiketta (Thai fish sauce)

1⁄2 soolovalkosipuli

1⁄2 tuore punainen chili, keskikokoinen

1 sitruunaruoho

2 cm pätkä tuoretta inkivääriä

1 limen kuori

1⁄2 limen mehu

1 salottisipuli

2 kaffirlimen lehteä (kuivattua tai pakastettua)

pippuria

1⁄2 dl tuoretta korianteria silputtuna

Lisäksi:

1 rasia siitakesieniä

1 suippopaprika (tai tavallinen)

1⁄2 dl seesaminsiemeniä

suolaa

pippuria

Riisiä

Ohje: 

1. Kuori ja hienonna valkosipuli, kuori ja silppua sipuli. Kuori ja hienonna inkivääri. Poista chilistä siemenet ja hienonna. Tulisen ystävä laittaa chiliä enemmän. Katko sitruunaruoho parin sentin palasiksi. Pese lime ja raasta kuori. Poista lenkkimakkarasta kuori ja leikkaa se n. ½ x 3 cm tikkumaisiksi paloiksi.

2. Sulata sokeri miedolla lämmöllä kattilassa. Kun se on sulanut, lisää kalakastike ja sekoita hyvin. Lisää lenkkimakkara ja sekoita se hyvin kastikkeeseen. Lisää sipuli, valkosipuli, chili, sitruunaruoho ja kaffirlimen lehdet ja sekoita. Anna hautua keskilämmöllä kymmenisen minuuttia, niin että makkara saa makua kastikkeesta. Lisää lopuksi limen kuori, mehu ja muutama kierros pippurimyllystä. Tarkista maku. Sekoita lopuksi joukkoon tuore korianteri ja tarjoile keitetyn riisin ja siitakepaprikalisukkeen kanssa.

3. Poista paprikasta siemenet ja suikaloi n. 1 cm x 4 cm suikaleiksi. Pilko suurimmat sienet kahtia. Lämmitä tilkka öljyä pannulla ja kypsennä sienet ja paprika nopeasti käännellen. Lisää lopuksi seesaminsiemenet, hiukan suolaa ja pippuria.

4. Keitä riisi ohjeen mukaan. Suolaton riisi ja vähäsuolainen kasvislisuke komppaavat hyvin hiukan suolaisempaa makkarakastiketta. Lime, kaffirlime ja sitruunaruoho tuovat ruokaan ihanaa raikkautta korianterin kanssa. Kannattaakin tehdä saman tien tupla-annos, sillä tämä viedään käsistä!

Makkarareseptit

joulukalenteri