Siirry sisältöön
Thaimaalainen makkarakeitto

Thaimaalainen makkarakeitto

Kunnon kuoreton lenkki 450 g

4

20min kokonaisaika

Helppo

Kylmää talvipäivää lämmittämään sopii suomalainen klassikkokeitto, joka on maustettu aasialaisin mauin ja maustein. Tämä resepti oli mukana Kunnon lenkkimakkara -reseptihaasteessa 2013, ja on Avec Sofié -blogin tekemä.

Ainekset

Thaimaalainen makkarakeitto
  • 1 l vettä
  • 1 kpl tölkki tomaattimurskaa (á 500 g)
  • 2 kpl kasvisliemikuutiota
  • 200 g parsakaalta
  • 250 g shimeji sieniä
  • 7 kpl perunaa
  • 4 kpl kaffirlimetin lehteä
  • 1 kpl chiliä
  • 0.5 tl jauhettua maustepippuria
  • 0.5 dl tuoretta korianteria
  • 1 kpl Snellman Kunnon kuoreton lenkki 450 g

Ohje

Kuori perunat ja pilko ne suupalan kokoisiksi paloiksi

Laita perunat kiehuvaan veteen. Pese ja paloittele parsakaali

Kun perunat ovat hivenen pehmenneet, lisää tomaattimurska, parsakaalin palaset, kaffirlimetinlehdet ja kasvisliemikuutiot

Tee makkarasta palloraudalla palloja ja lisää ne keittoon. Lisää chiliä ja pippuria

Anna keiton kiehua kannen alla hetken aikaa

Lisää keittoon lopuksi shimeji-sienet ja anna keiton kiehua vielä muutaman minuutin ajan

Tarjoile keitto tuoreen korianterin kera.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 570 g
Energia 301 kJ / 72 kcal 1716 kJ / 412 kcal
Rasva 4.2 g 23.9 g
- josta tyydyttynyttä 1.6 g 8.9 g
Hiilihydraatit 4.9 g 27.9 g
- josta sokereita 1.1 g 6.4 g
Proteiini 3 g 19 g
Ravintokuitu 1 g 5.5 g
Suola 0.9 g 4.9 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Aasialainen ruoka Arkiruoka Keitot Talvi

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle