Valentinin makkarapata resepti
Snellmanin 100% suomalaista lihaa ilman kamaraa tai lisättyä fosfaattia kunnon lenkki

Va­len­ti­nin mak­ka­ra­pa­ta

Maukas ja lämmittävä makkarapata rakkaalle ystävälle. Tämä resepti oli mukana Kunnon lenkkimakkara -reseptihaasteessa 2013, ja on Minnan keittö -blogin tekemä.

Recipe yields: 4
Vaikeusaste: Kohtalainen
Kunnon lenkkimakkara

Ainekset: 

öljyä paistamiseen

2 prk säilöttyjä kirsikkatomaatteja tai kuorittuja luumutomaatteja

2 dl vettä

1 rkl tomaattipyreetä

1 iso sipuli

2 valkosipulin kynttä

1 tl savustettua paprikajauhetta (sweet)

1 tl sokeria

suolaa

mustapippuria myllystä

3 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna

3 rkl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna

2 punaista paprikaa

Ohje: 

1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Pese paprikat ja puolita ne, poista kannat sekä siemenet. Laita paprikan puolikkaan kuori ylöspäin uunivuokaan. Laita vuoka uuniin keskitasolle ja paista kunnes paprikoiden kuori on kunnolla mustunut. Laita paprikat kulhoon ja peitä tiiviisti kelmulla. Kuori paprikat n. 15 min päästä. Pilko paprikat kuutioiksi.

2. Kuori ja pilko sipuli sekä hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota sipulia muutama minuutti padassa öljyssä. Lisää hienonnettu valkosipuli ja jatka kuullottamista hetki. Lisää säilötyt kirsikkatomaatit tai säilötyt luumutomaatit sekä tomaattipyree. Laita kumpaankin säilyketölkkiin desilitra vettä ja sekoita, sekä kaada pataan. Lisää savustettu paprikajauhe ja sokeri. Anna hautua miedolla lämmöllä 30 min. Jos käytit luumutomaatteja, pilko tomaatit lastalla padassa pienemmiksi paloiksi.

3. Kuori lenkkimakkara ja siirrä ¼ lenkistä syrjään jos haluat paistaa sydänkoristeet annoksien pinnalle. Kuutioi loput lenkistä. Viipaloi ¼ lenkistä 1,5 cm paksuisiksi viipaleiksi. Leikkaa pienellä sydänmuotilla sydämiä viipaleista. Kuutioi ylijääneet palat.

4. Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista kuutioitua lenkkiä kunnes kuutiot saavat väriä. Siirrä kuutiot pataan ja lisää pataan myös paprikat. Mausta pata suolalla ja pippurilla, lisää myös hienonnettu persilja ja basilika. Anna hautua vielä 15 min. Tarkista maku.

5. Paista lenkistä leikatut sydämet pannulla öljyssä molemmilta puolilta rapeiksi. Tarjoile makkarapata perunamuusin kera.  Lisää annosten pinnalle paistetut sydämet ja tuoretta persiljaa tai basilikaa.

MakkarareseptitKunnon lenkkimakkarat

joulukalenteri