Snellman All Natural -makumatka bahn mi

Bánh Mì Hot Do­git

Tämä Pata porisee -blogin resepti oli mukana “All Natural -makumatka” -kilpailussa, jossa haastoimme suomalaisia ruokabloggaajia kehittämään oman reseptinsä lisäaineettomista All Natural -makkaroistamme.

Recipe yields: 4
Vaikeusaste: Kohtalainen

Ainekset: 

4 hot dog sämpylää

Varhaiskaalia suikaloituna

kevätsipulia

korianteria ja/tai lehtipersiljaa

majoneesia

Hot dog -sämpylät

3 3⁄4 dl maitoa

50 g hiivaa

500 g vehnäjauhoja

35 g voita (huoneenlämpöistä)

1 tl suolaa

Hölskykurkut

1⁄2 kurkku

1 tl suolaa

3 tl sokeria

1 tl etikkaa

Ohje: 

1. Valmista ensin hot dog -sämpylät. Sekoita kaikki ainekset ja vaivaa yleiskoneella 10 minuuttia tai käsin vähintään kaksinkertainen aika.

2. Anna taikinan levätä kulhossa noin 30 minuuttia.

3. Kun taikina on saanut levätä, leivo se tangoksi ja leikkaa tanko 12 palaan. Laita leivinpaperilla peitetylle pellille ja kohota liinan alla noin 1 1/2 tuntia. Lämmitä uuni 225 asteeseen ja paista sämpylöitä noin 10 minuuttia.

4. Taiknan kohotessa voi valmistaa hölskykurkut. Leikkaa kurkku ohuiksi siivuiksi lasipurkkiin mandoliinia tai juustohöylää apuna käyttäen. Ripottele suola ja sokeri päälle sekä lisää etikka. Sulje kansi ja hölskytä purkkia minuutin ajan, niin että kurkuista irtoaa neste. Hölskykurkut voi säilyttä kylmässä.

5.  Suikaloi varhaiskaali esimerkiksi juustohöylällä. Kuori ja suikaloi porkkana. Huuhtele ja suikaloi kevätsipulinvarsi.

6. Paista Merguezi nakit pannulla tai grillissä.

7. Halkaise sämpylä, laita merguez alimmaiseksi ja lisää päälle varhaiskaali-, porkkana- ja kevätsipulisuikaleita sekä korianteria tai lehtipersiljaa. Viimeistele hodarit majoneesilla.

MakkarareseptitAll Natural