Snellman All Natural -makumatka Chorizo -nokkospasta

Cho­rizo-nok­kos­pas­ta

Tämä Aromipaja -blogin resepti oli mukana “All Natural -makumatka” -kilpailussa, jossa haastoimme suomalaisia ruokabloggaajia kehittämään oman reseptinsä lisäaineettomista All Natural -makkaroistamme.

Recipe yields: 4
Vaikeusaste: Helppo
All Natural Chorizo

Ainekset: 

1⁄2 l tuoreita nuoren nokkosen latvoja

1 nippu kevätsipulin vartta

200 g herkkusieniä (luomu)

1⁄2 lime

2 dl kuohukermaa

2 rkl voita

1 tl suolaa

1 tl rouhittua mustapippuria

300 g fettuccine tuorepastaa

80 g pinjasiemeniä

2 dl rucolan versoja koristeluun

Ohje: 

1. Poimi nuoria nokkosenlatvoja, huuhtele ne kylmällä vedellä ja purista kuiviksi. Hienonna kevätsipuli ja paloittele herkkusienet. Lisää kasariin voi ja kuullota siinä kevätsipulia ja herkkusieniä viitisen minuuttia. Lisää kasariin nokkosenlatvat, puolikkaan limen puristettu mehu, kuohukerma, suola ja vasta rouhittu mustapippuri. Keitä seosta kasaan 5 minuuttia.

2. Keitä pasta runsaalla suolalla maustetussa vedessä pastan keitto-ohjeen mukaisesti. Sopiva keittoaika tuorepastalle on noin 1-3 minuuttia. Valuta pasta hyvin.

3. Paahda pinjansiemeniä kuivalla ja kuumalla paistinpannulla muutama minuutti. Siemenet ovat valmiita, kun ne saavat kullanruskean värin pintaansa ja niistä irtoaa huumaava tuoksu.

4. Pilko chorizomakkarat ohuiksi siivuiksi. Paista siivut paistinpannulla kauniin värisiksi. Pannulle ei tarvitse lisätä rasvaa.

5. Ennen tarjoilua yhdistä chorizo-nokkoskeitos, chorizosiivut ja pasta. Nostele seos lautasille ja koristele annokset pinjansiemenillä ja rucolan versoilla.

MakkarareseptitKesäruokaAll Natural

joulukalenteri