Floridanleike

Flo­ri­dan­lei­ke

Leivitetty porsaanleike, jonka päällä on béarnaisekastiketta ja paistettua persikkaa. 

Recipe yields: 4
Vaikeusaste: Kohtalainen
Maatiaispossun extra ulkofilee

Ainekset: 

PANEROITU PORSAANLEIKE

suolaa, pippuria

Leivitys:

1 dl vehnäjauhoja

2 kananmunaa

2 dl korppujauhoja

Paistamiseen:

voita ja kasvisöljyä

Béarnaisekastike:

200 g voita

1 rkl hienoksi silputtua sipulia

5 mustapippuria

1 tl kuivattua rakuunaa

1⁄2 dl valkoviinietikkaa

1⁄2 dl vettä

3 keltuaista

1 rkl silputtua tuoretta persiljaa tai 1 tl tuoretta rakuunaa

Ohje: 

1. Pane 1 ½ cm paksuinen possun ulkofileeviipale pakastepussiin tai kahden elintarvikemuovin väliin.

2. Nuiji pihvit hellästi noin puolen sentin paksuisiksi, ohuiksi pihveiksi. Leikkeestä tulisi tulla kooltaan noin kolminkertainen.

3. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Pyöräytä vehnäjauhoissa, kasta kevyesti vatkatussa munassa ja lopuksi pyöräytä leike korppujauhoissa. Anna leikkeiden kuivahtaa vartin verran ennen paistamista, jotta panerointi kiinnittyy lihaan.

LEIK­KEI­DEN VAL­MIS­TUS

Leikkeiden valmistus

4. Kuumenna pannussa tilkka öljyä ja ruokalusikallinen voita.

Leikkeiden valmistus

5. Kun öljyn pinta väreilee ja rasva hieman ruskistuu, on pannu tarpeeksi kuuma. Paista leikkeet molemmin puolin, noin pari minuuttia puoleltaan. Tarjoa heti.

Béarnaisekastike

1. Paloittele huoneenlämpöinen voi pieniksi kuutioiksi. Mittaa sipulisilppu, pippuri, rakuuna, etikka ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä ilman kantta, kunnes nestemäärästä on puolet jäljellä.

2. Siivilöi liemi teräskulhoon ja nosta kulho vesihauteeseen kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle.

3. Lisää keltuaiset ja vatkaa voimakkaasti, kunnes kastike sakenee.

4. Lisää voi muutama kuutio kerrallaan koko ajan vatkaten.

5. Kun kaikki voi on sekoittunut kastikkeeseen, nosta kulho pois kattilan päältä.

6. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Mausta persiljalla tai rakuunalla.

PihvireseptitJuhla kuin juhlaTuore LihaPihvitPääruoka