Grillattu flatbread merguez –makkarasta, halloumista ja parsasta

Gril­lat­tu flatb­read mer­guez –mak­ka­ras­ta, hal­lou­mis­ta ja par­sas­ta

Tämä resepti oli mukana All Natural -reseptikilpailussa, jossa haastoimme 9 ruokabloggaajaa kehittämään oman, täysin lisäaineettoman reseptin valitsemastaan All Natural -tuotteesta. Tämän reseptin teki Beach house kitchen.

Recipe yields: 4
Vaikeusaste: Helppo
All Natural Merguez

Ainekset: 

Täytteet:

1 puntti parsaa

200 g halloumi-juustoa (lisäaineeton esim. Filos)

mozzarellajuustoa

korianteripuska

chilijauhetta

Kastike:

120 g smetanaa

1 suolakurkku

1 pieni punasipuli

1 tl lisäaineetonta sinappia

ripaus suolaa ja mustapippuria

Flatbread taikina:

2 dl vettä

20 g hiivaa

1 tl hunajaa

1⁄2 tl Pimenton –savustettua paprikajauhetta

4 1⁄2 dl luomuvehnäjauhoja (lisäaineeton)

2 rkl öljyä

3⁄4 tl suolaa

Ohje: 

  1. Tee ensin flatbread-taikina. Liota kädenlämpöiseen veteen hiiva, hunaja ja savustettu paprikajauhe. Lisää vehnäjauhot, öljy ja suola. Alusta taikina kulhosta irtoavaksi ja anna kohota puolisen tuntia.
  2. Valmista sillä välin kastike. Vaahdota smetana vaahdoksi ja lisää siihen pieneksi silputut suolakurkku ja punasipuli. Mausta sinapilla sekä ripauksella suolaa ja mustapippuria. Anna maustua kylmässä.
  3. Jaa taikina neljään osaan ja kauli ne ohuiksi ja malliltaan pitkulaisiksi. Kuumenna grilli tai parilapannu ja paista leipiä kummaltakin puolelta noin parin minuutin ajan kunnes niissä on kauniit raidat.
  4. Valmistele täytteet. Grillaa pinta halloumi-juustosiivuihin, kevyesti kuorittuihin parsoihin ja Merguez-nakkimakkaroihin.
  5. Täytä flatbread: laita pohjalle kastiketta, parsaa, Merguez-nakki ja pari palaa halloumia. Revi päälle mozzarellaa ja korianteria sekä viimeistele mustapippurilla ja chilijauheella. Voit käyttää flatbreadit grillissä tai uunissa grillivastuksen alla, jotta juustoa sulaa. Kääri rullalle ja suuntaa ääntä kohti. Bon appetit!
MakkarareseptitGrilliruokaKesäruokaAll NaturalPääruoka

joko näit tämän odotetun "jatko-osan"?