Hampurilainen

Ham­pu­ri­lai­nen

Hyvä hampurilainen maistuu aina! Ja mikä parasta, itse tehty hampurilainen sisältää juuri sitä mitä itse haluat. Sanotaan myös, että hampurilainen on yhtä hyvä kuin sen pihvi ja niinpä Herra Snellmanin hampurilaisresepti pitääkin sisällään oikein pihvien pihvin. Nimittäin Kunnon naudan pihvijauhelihasta leikatun taatusti murean ja mehevän hampurilaispihvin, jonka paksuuden voit itse päättää.

Tarjoile hampurilainen vaikkapa lohkoperunoiden kanssa. Herra Snellmanin hampurilaisohje, ole hyvä!

Recipe yields: 4
Vaikeusaste: Helppo

Ainekset: 

4 hampurilaissämpylää

1⁄2 jäävuori- tai lehtisalaatin kerä

2 viipaloitua tomaattia

sinappia ja/tai ketsuppia

4 viipaletta cheddar-juustoa

Hampurilaiskastike:

1 dl ranskankermaa

1⁄2 dl sinappikurkkusalaattia

1 rkl silputtua basilikaa

1 rkl ketsuppia

Ohje: 

1. Sekoita hampurilaiskastikkeen ainekset.

2 Valmista hampurilaispihvit ohjeen mukaan. Paahda halkaistut sämpylät grillissä tai pannulla.

3. Kokoa hampurilaiset laittamalla sämpylän väliin sinappia ja ketsuppia, salaatinlehti, pihvi, hampurilaiskastiketta, tomaattiviipaleita ja juustoviipale.  Nauti heti.

4. Hampurilaisen lisäkkeenä voit tarjota lohkoperunoita tai ranskalaisia perunoita.

Täältä löydät myös toisen reseptin!

JauhelihareseptitGrilliruokaNopea ruoka