Helppo voileipäkakku
Snellmanin 100% suomalaista gm-vapaata lihaa maksatuotteet

Help­po voi­lei­pä­kak­ku

Herra Snellmanin helppo voileipäkakku on näyttävä ja maukas tarjottava kevään ja kesän juhliin! Voileipäkakkuun on helppo tuoda vaihtelevuutta erilaisilla täytevaihtoehdoilla ja löytää jokaiseen makuun sopiva kokonaisuus. Kaikki Herra Snellmanin ohjeilla tehdyt voileipäkakut myös maistuvat niin hyvältä kuin näyttävät. Herra Snellmanin Ohuen ohuen Naudanpaistin tai Ylikypsän kinkun sijaan voi voileipäkakuntäytteissä käyttää myös esimerkiksi Herra Snellmanin broilerinfilee- tai kalkkunaleikkeitä.

Kurkkaa myös Herra Snellmanin perinteinen voileipäkakku -ohje.  

Total cooking time: 45 min
Recipe yields: 10
Vaikeusaste: Kohtalainen
ylikypsä kinkku extramör skinka

Ainekset: 

16 isoa viipaletta paahtoleipää (esim. graham- tai ruispaahtoleipää)

Kostutukseen

2 dl rasvatonta maitoa (1,5 – 2 dl)

1 rkl vasikan- tai kasvisfondia tai lihalientä

Täyte 1

400 g tomaatilla tai paprikalla maustettua tuorejuustoa

2 rkl punaista pestoa

3 rkl hienonnettua persiljaa tai ruohosipulia

1⁄2 pkt Kevytmeetvursti

Täyte 2

3 rkl kurkkusalattia

100 g yrttituorejuustoa

Täyte 3

300 g yrttituorejuustoa

1 dl murennettua sinihomejuustoa

3 rkl silputtua persiljaa

Pintaan

2 1⁄2 dl (kevyt) majoneesia, tuorejuustoa tai notkeaa sulatejuustoa,

Snellmanin leikkeleitä ruusukkeina (esim. Ohuen ohutta naudanpaistia, Kalkkunafileetä, Herkkusienileikettä ja/tai Pippurista meetvurstia jne.)

1 persiljaa tai ruohosipulia

1 tomaattia

1 juustoraastetta

Ohje: 

Voit valita ohjeen kolmesta erilaista täytevaihtoehdosta 1-2 mieleistäsi tai käyttää vaikka kaikkia kolmea!

Annokset riittävät yhden kokonaisen nelikerroksisen voileipäkakun täytteeksi eli käyttäessäsi useampaa täytevaihtoehtoa samassa kakussa, muista tehdä pienemmät annokset. 

1. Hienonna leikkeleviipaleet ja sekoita ne tuorejuuston tai maksapasteijan kanssa.

2. Lisää mausteet ja vihersilppu ja pyöräytä ainekset tasaiseksi tahnaksi.

3. Poista leipäviipaleista kuori kahdelta vierekkäiseltä sivulta niin, että kulmasta tulee mahdollisimman suora. Aseta neljä leipäviipaletta leivinpaperiarkille suoristetut kulmat vastakkain.

4. Kostuta leivät maustetulla maidolla.

5. Levitä pintaan kolmannes tahnasta ja aseta päälle neljä leipäviipaletta. Jatka samaan tapaan, niin että leipäkerroksia on neljä.

6. Kääri kerrosleipä kostutettuun leivinpaperiin ja anna vetäytyä viileässä seuraavaan päivään.

7. Suorista reunat tukevalla sahalaitaisella veitsellä. Voileipäkkakku saa näin ryhdikkään muodon.

8. Sivele kakun pintaan ja reunoille majoneesia, tuore- tai sulatejuustoa.

9. Koristele voileipäkakku yrteillä ja juustoraasteella sekä Herra Snellmanin näyttävillä leikkeleillä.

Helppo voileipäkakku -resepti videolla

Katso YouTubessa kuinka helppo voileipäkakku valmistuu vaihe vaiheelta.

MaksareseptitMeetvurstireseptitOhuen ohuet leikkelereseptitPerinteiset leikkelereseptitJuhla kuin juhlaVappuÄitienpäiväValmistujaisetIsänpäiväItsenäisyyspäiväLihavalmisteetOhuen ohuet leikkeleetPerinteiset leikkeleetMeetvurstitMaksatuotteet30-60 minuuttiaKohtalainenVoileipäkakut

joko näit tämän odotetun "jatko-osan"?