Hodarit italialaisittain

Ho­da­rit ita­lia­lai­sit­tain

Ku ite tekee -blogin Minnan käsissä perinteiset hodarit muuntuivat italialaishenkisiksi broilerinakkihodareiksi, joihin tuoreiden yrttien lisäksi makua tuo valkosipuli. 

Recipe yields: 4
Vaikeusaste: Helppo
 
Kunnon kuoreton broilerinakki

Ainekset: 

Italialainen nakkikastike

1 prk tomaatimurskaa

2 rkl Arrabbiata pestoa

1⁄2 dl punaviiniä

1 rkl hienonnettua basilikaa

Valkosipulivoi

100 g voita

hienonnettua basilikaa

hienonnettua persiljaa

2 valkosipulin kynttä (hienonnettuna)

Nakkisämpylät

4 sämpylää tai patonki leikattuna neljään osaan

175 g mozzarella-juustoa

2 dl juustoraastetta

parmesaania

punasipulia

persiljaa ja basilikaa

Ohje: 

1. Sekoita huoneen lämpöinen voi yrtteihin ja valkosipuliin ja anna maustua.
2. Sekoita keskenään tomaattikastike, viini ja arrabiata pesto. Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia.
3. Pilko nakit ja ruskista niitä paistinpannulla hetki. Lisää nakit kastikkeen joukkoon. Siirrä kuumalta hellata ja lisää joukkoon basilika.
4. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. 
5. Levitä sämpylöille runsas kerros valkosipuli voita. Voitele myös sämpylöiden ulkopinta. Paahda sämpylöitä uunissa kunnes niiden pinta saa väriä ja voi on sulanut.
6. Ota sämpylät uunista ja vuoraa ne mozzarella viipaleilla. Lisää runsaasti italaista nakkikastiketta.
7. Lisää vielä juustoraastetta ja parmesaania ja paahda uunissa kunnes juusto sulaa. Koristele hienonnetulla punasipulilla ja tuoreilla yrteillä.

Nakkireseptit - Monenlaista ruokaa nakeistaKesäruokaPääsiäisreseptitVappuKunnon lenkkimakkarat