jauhelihapihvit resepti
Kunnon jauheliha

Jau­he­li­ha­pih­vit

Jauhelihapihvit sopivat tarjottavaksi niin perunan, riisin kuin vaikkapa salaatin kanssa. Nämä hieman tavanomaisesta poikkeavat, mutta sitäkin herkullisemmat jauhelihapihvit saavat makunsa Snellmanin Kunnon naudan jauhelihasta sekä vivahteikkaasta punasipulihillosta. Kunnon naudan jauhelihamme säilyttää sekä makunsa että rakenteensa parhaalla mahdollisella tavalla, sillä valmistuksessa käytettyä lihaa ei missään välissä pakasteta. Nämä taatusti tuoreesta jauhelihasta tehdyt jauhelihapihvit voit siis halutessasi itse huoletta pakastaa.

Recipe yields: 8
Vaikeusaste: Kohtalainen
 

Ainekset: 

750 g Kunnon naudan jauheliha 10 %

1 dl korppujauhoja

1 prk kermaviili (200 g)

1 kanamuna

1 1⁄2 tl suolaa

1 tl rouhittua musta- tai valkopippuria

1 tl rouhittua fenkolia

Punasipulihillo

4 punasipulia

1⁄2 dl punaviinietikkaa

1 dl hillo-marmeladisokeria

1 tl rouhittua mustapippuria

1 laakerinlehti

Ohje: 

Aloita valmistaminen punasipulihillosta. Halkaise sipulit, poista kuoret, leikkaa puolikkaat pitkittäin kahtia lohkoisi ja suikaloi lopuksi lohkot. Pane punasipulisuikaleet kattilaan, kaada punaviinietikka sekä hillo-marmeladisokeri päälle ja lisää mausteet joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi aineita sekoitellen, pane kansi päälle ja anna hillon kypsyä miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen noin 15 minuuttia. Jäähdytä. Poista laakerinlehti hillosta.

Ota jauheliha huoneenlämpöön 30 minuutiksi ennen valmistamista. Sekoita korppujauhot, kermaviili, kananmuna, suola ja mausteet kulhossa. Anna turvota 15 minuuttia.  Sekoita jauheliha joukkoon. Muotoile taikinasta 16 pihviä. Jaa punasipulihillo kahdeksalle pihville ja paina täytteettömät pihvit hillon päälle.

Grillaa, pariloi tai paista jauhelihapihvit. Nauti peruna- ja vihersalaatin kanssa.

Jauhelihareseptit: Jauheliharuokia Herra Snellmanin tapaanJuhla kuin juhlaKunnon jauheliha30-60 minuuttiaArkiruokaKohtalainenPääruoka