Jauhelihapiirakka tomaatilla
Snellmanin 100% tuoretta ja gm-vapaata kunnon jauheliha

Jau­he­li­ha­pii­rak­ka to­maa­til­la

Jauhelihapiirakka maistuu koko perheelle ja kelpaa vaikka viikonlopun kevyeksi lounaaksi. Paseeratun tomaatin sekä kirsikkatomaattien lisäksi tämä jauhelihapiirakka saa makunsa Herra Snellmanin Kunnon paistijauhelihasta, joka valmistetaan suomalaisesta, gm-vapaasta naudan sisä-, ulko-, kulma- ja paahtopaistista. Kuten kaikki Kunnon jauhelihamme, myös Kunnon paistijauheliha tehdään käsinleikatusta, pakastamattomasta lihasta ja siksi voit huoletta pakastaa loput, mikäli koko jauhelihapiirakka ei tule syödyksi..

Total cooking time: 1 tunti
Recipe yields: 6
Vaikeusaste: Kohtalainen
Kunnon pais­ti­jau­he­li­ha

Ainekset: 

Pohja

125 g voita

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1⁄2 dl juustoraastetta

1⁄2 tl suolaa

1⁄2 dl kylmää maitoa

Täyte

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

200 g paseerattua tomaattia

2 tl basilikaa

1 ripaus pizzamaustetta

1 ripaus mustapippuria

1 ripaus valkopippuria

3 tl chilikastiketta

10 kirsikkatomaattia

3 dl juustoraastetta

Munamaito

2 kananmunaa

2 dl kermaa

Ohje: 

1. Nypi pohjan ainekset ja painele taikina irtopohjavuokaan.

2. Esipaista pohja uunissa noin 8 min 200 °C.

3. Kuullota pilkottu sipuli pannulla, lisää jauheliha ja anna ruskistua. Lisää murskattu valkosipuli, paseerattu tomaatti ja mausteet.

4. Kaada pohjan päälle, asettele kirsikkatomaatin puolikkaat ja lisää juustoraaste.

5. Sekoita kanamuna ja kerma keskenään ja kaada lopuksi päälle.

6. Kypsennä jauhelihapiirakka 175 asteessa noin 45 min.

7. Anna jauhelihapiirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

 

Herra Snellmanin resepti, ole hyvä!

JauhelihareseptitJuhla kuin juhlaKunnon jauhelihaArkiruokaPikkusuolaisetSuolaiset piirakat

joulukalenteri