Joulukinkku
Tuoretta 100% suomalaista gm-vapaata lihaa Snellmanilta

Jou­lu­kink­ku

Unelmien joulukinkku on murea, mehukas ja suussa sulavan maukas mutta kuinka kinkusta oikein saa niin hyvän? Herra Snellmanin helppoja ohjeita seuraamalla hämmästytät kaikki jouluaattona!

Total cooking time: 5 min
Recipe yields: 12
Vaikeusaste: Kohtalainen

Ainekset: 

Ohje: 

Ota pakastettu joulukinkku sulamaan jääkaappiin noin 2 päivää ennen paistamista. Suuren kinkun sulatus saattaa kestää jopa 5 päivää! Tuoreen, pakastamattoman kinkun voit ottaa huoneenlämpöön noin 5 tuntia ennen paistamista. Kinkun sisälämpötilan olisi hyvä olla noin +10 °C ennen paistamisen aloittamista. Lämmitä uuni 100 °C:een.

Laita kinkku paistopussiin ja sen jälkeen uuniin kamara ylöspäin. Voit paistaa kinkun myös ilman paistopussia. Laita kinkku tällöin ritilälle ja aseta alle syvä uunipelti, jonka pohjalle on kaadettu vettä. Vesi estää rasvan palamisen kiinni peltiin. Paista kinkkua 1,5–2 tuntia/kg. Ota kinkku uunista, kun lämpömittari osoittaa 74 °C. Jos haluat ylikypsän kinkun paista 83 °C:een. 

Laita uuni 250 °C:een. Nosta kinkku varovasti paistopussista ja ota paistoliemi talteen. Liemestä tulee perusta mitä mainioimmalle kastikkeelle. Ota verkko ja kamara pois kinkusta. Sekoita vähän sinappia ja kanamuna keskenään. Voitele seos kinkun päälle kamaran tilalle. Ripottele kinkun päälle leivänmuruja tai korppujauhoja. Kuorruta kinkkua kuumassa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes se on kauniin ruskea. Kinkkua tulee vahtia koko ajan, ettei se pala. Ota kinkku uunista ja anna seistä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua. Voit koristella kinkun halutessasi kokonaisilla neilikoilla. Tämä kannattaa tehdä kinkun jäähdyttyä hieman, koska muuten neilikan maku saattaa imeytyä liian voimakkaasti.

Parempi kastike paistoliemestä:

Kaada paistinliemi kattilaan ja laimenna vedellä, kunnes suolaisuus on sopiva. Lisää joukkoon vähän sinappia ja sekoita sauvasekoittimella. Kiehauta ja suurusta liemi jauhoilla, voilla, crème fraichella ja kermalla. Mausta tarpeen mukaan suolalla ja pippurilla. Voit käyttää kinkun laimennettua lientä kastikkeena myös sellaisenaan tai lisätä joukkoon vain hieman kermaa.

ReseptitJuhla kuin juhlaPikkujouluJouluruokaJuhlakinkutMuutKohtalainenYli 1 tuntiPääruoka