Siirry sisältöön
Kaaliin kääritty nyhtöpossu smetanakastikkeella

Kaaliin kääritty nyhtöpossu smetanakastikkeella

4

40min työaika | 9t 40min kokonaisaika

Keskitaso

Nyhtöpossu eli pulled pork maistuu sellaisenaan vaikka leivän päällä, mutta suosion kasvaessa siitä on kehitetty mitä erilaisimpia reseptejä. Tässä ohjeessa BBQ-kastikkeella maustettu nyhtöpossu saa ympärilleen kaalinlehdistä tehdyt kääryleet ja koko komeuden kruunaa smetanatomaattikastike. Paras nyhtöpossu valmistuu ensiluokkaisista raaka-aineista ja siksi tähän reseptiin on valittu lihaksi Snellmanin Maatiaispossun kassler, joka valmistetaan tuoreesta pakastamattomasta lihasta. Snellmanin maatiaispossu on maailman suomalaisin possu ja sitä kasvatetaan suomalaisilla perhetiloilla täysin ilman geenimuunneltua rehua. Katso myös Herra Snellmanin perinteinen kaalikääryleresepti!

Ainekset

Kaaliin kääritty nyhtöpossu smetanakastikkeella
  • 1 kpl Snellman Maatiaispossun kassler n 650 g
  • 1 kpl savoijinkaalia
  • vettä
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl merisuolaa
  • 1 kpl sipulia
  • 1 kpl yksikyntistä valkosipulia
  • 500 g BBQ-kastiketta
  • 1 tl kanelia
Kastike
  • 3 dl smetanaa
  • 3 rkl tomaattipyrettä
  • 1 kpl yksikyntistä valkosipulia
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 kpl ripaus mustapippuria
  • 1 dl tuoretta persiljaa

Ohje

Nyhtöpossu

Hiero lihan pintaan merisuolaa niin, että lihan pinta rikkoutuu. Anna lihan suolautua huoneenlämmössä pari tuntia. Pane liha kannelliseen uunipataan. Kuori ja viipaloi sipuli ja asettele viipaleet pataan lihan ympärille. Lisää grillikastiketta pataan niin, että se peittää sekä lihan että sipulit. Kypsennä kansi päällä 100 asteisessa uunissa 6-8 tuntia.

Nosta liha kastikkeesta ja anna sen jäähtyä puoli tuntia. Revi liha kahdella haarukalla ’riekaleiksi’. Pane kastike kattilaan ja keitä sitä kasaan kun revit nyhtöpossua. Pane revitty nyhtöpossu takaisin kastikkeeseen ja sekoita hyvin. Mausta kanelilla.

Kääryleet

Poista kaalin kova kanta. Irrota kaalista 8-12 isoa lehteä. Pane ne kiehuvaan, suolattuun veteen ja keitä noin 10 minuuttia. Nosta lehdet valumaan ja leikkaa lehtiruotoa tyvestä ohuemmaksi.

Pane jokaisella kaalinlehdelle kaksi ruokalusikallista täytettä ja kääri rullalle. Halutessasi voit ruskistaa kaalikääryleet pannulla voissa, mutta se ei ole välttämätöntä.

Kastike

Tee kastike. Sekoita keskenään smetana, tomaattisose, hienonnetut valkosipulinkynnet ja persilja. Mausta kastike.

Kypsennys uunissa

Pane kääryleet voideltuun uunivuokaan ja levitä tomaattismetana kääryleille. Kypsennä kääryleitä 200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoa keitetyn riisin ja vihersalaatin kanssa.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 400 g
Energia 868 kJ / 209 kcal 3473 kJ / 837 kcal
Rasva 16.1 g 64.5 g
- josta tyydyttynyttä 7.5 g 30.1 g
Hiilihydraatit 6.4 g 25.7 g
- josta sokereita 5.9 g 23.7 g
Proteiini 9 g 36 g
Ravintokuitu 1.6 g 6.3 g
Suola 3.1 g 12.6 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Arkiruoka Pataruoat

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle