Kaalilaatikko
Snellmanin 100% tuoretta ja gm-vapaata kunnon jauheliha

Kaa­li­laa­tik­ko

Tässä Herra Snellmanin kaalilaatikko munamaidolla, jolla ruokkii monta nälkäistä suuta. Reseptiin kuuluu Snellmanin 100 % suomalaista Kunnon sika-nauta jauhelihaa, jossa on riittävästi rasvaa niin että se sopii erinomaisesti myös kaalilaatikkoon!

Kaalilaatikko on mehevän maukasta sekä lisäksi helppoa ja edullista valmistaa. Tämä ateria saa maustua uunissa noin 60 minuuttia ja sitä voi muokata maun mukaan, esimerkiksi lisäämällä siirappia.

Total cooking time: 1 tunti 20 min
Recipe yields: 6
Vaikeusaste: Helppo
Kunnon si­ka-nau­ta jau­he­li­ha

Ainekset: 

1 pieni keräkaali

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria

2 dl keitettyä riisiä

1 sipuli

2 kananmunaa

5 dl maitoa tai lihalientä

Ohje: 

Kaalilaatikon valmistaminen on helppoa! 

1. Pilko kaali ja sipuli ja paista niitä pannulla, kunnes ne pehmenevät.

2. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. 

3. Ruskista jauheliha ja mausta.

4. Sekoita kaali, jauheliha ja riisi ja laita uunivuokaan. Kaada päälle munamaito.

5. Paista 175 asteessa n. 60 min, ja kaalilaatikko on valmis!

Herra Snellmanin kootut vinkit:

1. Siirappia voit lisätä pari ruokalusikallista tuomaan makeutta kaalille.
2. Riisin voit jättää pois niin ruoka soveltuu myös esim. karppaajalle.
3. Kaalilaatikosta saa laktoosittoman käyttämällä lihalientä maidon sijaan.

Kaalilaatikko-resepti videolla:

Tämä kaalilaatikko-resepti löytyy myös YouTubesta. 

JauhelihareseptitKunnon jauhelihaPääruokaArkiruoka

joulukalenteri