Siirry sisältöön
Kartoffelsalat

Kartoffelsalat

6

30min työaika | 1t 45min kokonaisaika

Helppo

Kartoffelsalat on perinteinen saksalainen perunasalaatti, joka sopii erittäin hyvin Herra Snellmanin All Natural Bratwurstin seuraksi. Kippis tai kuten saksalaiset sanovat: Prost! Testaa meillä Snellmanilla hyväksi havaittu resepti!

Ainekset

Kartoffelsalat (tysk potatissallad)
  • 1 kg perunaa
  • 2 kpl sipulia
  • 1 rkl voita paistamiseen
  • 0.5 dl omenaviinietikkaa
  • 3 dl vettä
  • 1 kpl kasvisliemikuutiota
  • 1 kpl ruukkua ruohosipulia
  • 1 rkl makeaa sinappia
  • 1 tl sokeria
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria

Ohje

Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Keitä perunaviipaleita noin 15 min, valuuta vesi pois

Pilko sipulit ja ruskista pannulla, lisää vesi, kasvisliemikuutio, sokeri, sinappi ja omenaviinietikka. Anna kiehua hetken

Pilko ruohosipuli. Kaada mausteliemi ja ruohosipulit perunoiden päälle, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita
Anna tekeytyä vähintään tunnin.

Vinkki: Voit jo valmistaa perunasalaatin jo edellisenä iltana ja säilyttää sitä jääkaapissa siihen asti, kun tarjoilet sen.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 230 g
Energia 253 kJ / 60 kcal 581 kJ / 138 kcal
Rasva 1 g 2.4 g
- josta tyydyttynyttä 0.6 g 1.4 g
Hiilihydraatit 10.6 g 24.3 g
- josta sokereita 1.5 g 3.5 g
Proteiini 1 g 3 g
Ravintokuitu 0.8 g 1.8 g
Suola 0.7 g 1.5 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Kesä Salaatit

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle