Kinkkuvoileipäkakku
Tuoretta 100% suomalaista gm-vapaata lihaa Snellmanilta

Kink­ku­voi­lei­pä­kak­ku

Herra Snellmanin kinkkuvoileipäkakku on maultaan sopivan mieto ja raikas, vaikka Herra Snellman tykkääkin lisätä täytteeseen tujauksen majoneesia. Hänen mielestään se kuuluu ehdottomasti perinteiseen voileipäkakkuun! Raastettu omena kuitenkin tasapainottaa mukavasti muuten tuhtia kakkua. Herra Snellamanin helppo kinkkuvoileipäkakku on maukas ja näyttävä juhlapöydän klassikko, mutta miksei sitä voisi nauttia myös arkena? Juhlaan kuin juhlaan Herra Snellmanilta löytyy myös toinen Helppo voileipäkakku -ohje.  

Recipe yields: 10
Vaikeusaste: Kohtalainen
ylikypsä kinkku extramör skinka

Ainekset: 

6 rkl majoneesia

4 dl kermaa

6 rkl kurkkusalaattia

1 raastettu omena

9 viipaletta paahtoleipää

pippuria

maitoa tai lihalientä

Koristeluun

jäävuorisalaattia

sitruunamelissaa tai herneenversoja

kirsikkatomaatteja

Ohje: 

1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita se jääkaappiin odottamaan. 

2. Hienonna kinkku. Voit käyttää täytteseen mitä tahansa Snellmanin leikkeleitä. 

3. Poista leipäviipaleista reunat. Raasta omena. 

4. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Mausta pippurilla. 

5. Kostuta leipäviipaleet maidossa tai lihaliemessä. 

6. Kokoa kakku lisäämällä täytteitä vuorotellen leipäviipalekerrosten väliin. 

7. Kääri valmis kakku folioon tai kelmuun ja anna vetäytyä yön yli. 

8. Koristele kakku seuraavana päivänä kuorruttamalla se kerma-majoneesiseoksella tai sulate- tai tuorejuustolla. Koristele leikkeleillä ja vihanneksilla. 

Näin valmistuu helppo kinkkuvoileipäkakku

Katso YouTubessa kuinka helppo kinkkuvoileipäkakku valmistuu vaihe vaiheelta.

Perinteiset leikkelereseptitValmistujaisetPerinteiset leikkeleet30-60 minuuttiaPääruokaSalaatit ja lisukkeetVoileipäkakut

joulukalenteri