Kunnon nakkivuoka

Kun­non nak­ki­vuo­ka

Peggyn pieni punainen keittiö -blogin Kunnon nakkivuoassa yhdistyvät mehukkaat kasvikset, lempeän mausteinen marinadi, Herra Snellmanin Kunnon kuoreton nakkimakkara ja uunin lämpö.

Recipe yields: 4
Vaikeusaste: Helppo
 
Kunnon kuoreton nakki

Ainekset: 

400 g perunoita

100 g porkkanaa

1 punasipuli

1 punainen paprika

200 g kirsikkatomaatteja

tuoretta rosmariinia koristeeksi

Marinadi

2 rkl rypsiöljyä

1 rkl balsamiviinietikkaa

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 tl suolaa

1 rkl hunajaa

1 rosmariinin oksa

mustapippuria myllystä

Ohje: 

  1. Poista porkkanoista kova kanta. Pese ja leikkaa perunat ja porkkanat pieniksi paloiksi.
  2. Leikkaa kevyseti nakkien pintaan viiltoja ja halutessa puolita nakki.
  3. Kuori sipuli ja leikkaa neljään osaan.
  4. Puolita paprika, poista siemenet, huuhtele ja pilko reiluiksi paloiksi. Halkaise tomaatit.
  5. Valmista marinadi kuorimalla ja hienontamalla valkosipuli. Revi rosmariinin oksasta lehdet pois ja sekoita lopuksi kaikki marinadin aineet keskenään.
  6. Laita kaikki raaka-aineet uunivuokaan ja kaada marinadi päälle sekoittaen.
  7. Suojaa vuoan päällys foliolla. Nosta uunin keskitasolle 200 asteeseen noin 45 minuutiksi.
  8. Poista folio ja jatka paistamista noin 10 minuuttia.
  9. Ripottele lopuksi tuoretta rosmariiniä päälle ja tarjoile lämpimänä.
Nakkireseptit - Monenlaista ruokaa nakeistaKunnon nakitPääruoka