Lihapata ranskalaisittain
Tuoretta 100% suomalaista gm-vapaata lihaa Snellmanilta

Li­ha­pa­ta rans­ka­lai­sit­tain

Ranskalainen lihapata tuo veden kielelle ja hymyn huulille. Makoisampaa pataruokaa saa hakea!

Total cooking time: 1 tunti 40 min
Recipe yields: 4
Vaikeusaste: Helppo
Naudan palapaisti

Ainekset: 

2 rkl vehnäjauhoa

1 rkl margariinia

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

2 tl öljyä

2 porkkanaa

1 prk kokonaisia säilykeherkkusieniä

1 dl hillosipuleita

400 g yrttitomaattimurskaa

3 dl punaviinä

3 dl vettä

1 lihaliemikuutio

1 tl suolaa

1 tl rouhittua mustapippuria

1 tl timajmia

Ohje: 

1. Kääntele lihat jauhoissa ja ruskista kahdessa erässä pannulla. Siirrä ruskistuneet lihapalat pataan.

2. Paloittele kasvikset, kääntele ne valutettujen herkkusienien ja hillosipuleiden kanssa pannulla kauniin ruskeiksi ja kaada pataan.

3. Lisää pataan tomaattimurska, punaviini, vesi, liemikuutio sekä mausteet. Kypsennä 180 asteessa noin 90 min tai pidempään.

4. Tarjoile perunoiden tai riisin sekä tuoreen patongin ja salaatin kanssa. 

Suikale- ja kuutioreseptitJuhla kuin juhlaTuore LihaSuikaleet ja kuutiotPääruoka

joulukalenteri